Casa care stătea să se prăbuşească în Andrei Mureşanu a fost demolată. Un buldozer s-a răsturnat în timpul lucrărilor FOTO

Casa care stătea să se prăbuşească în Andrei Mureşanu a fost demolată. Un buldozer s-a răsturnat în timpul lucrărilor FOTO
Casa de pe strada Braşov nr.35, din cartierul clujean Andrei Mureşanu, a fost pusă la pământ după ce, în urmă cu câteva săptămâni s-a surpat latura sudică a imobilului în timpul unor lucrări de consolidare.

Inspectoratul de Stat în Construcţii Cluj a amendat atât proiectantul, cât şi constructorul. Lucrările de demolare au început azi dimineaţă, unul dintre utilajele care au lucrat la dărmâmarea zidurilor s-a răsturnat pe o parte. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Conform locuitorilor zonei, imobilul de pe strada Brasov nr. 33 a fost construit în 1934. "În acea vreme nu se făceau studii geo-tehnice de asemenea anvergură cum se fac azi; este o particularitate a solului din Andrei Mureşanu: există un strat de loes undeva pe la 2 metri şi jumătate adâncime; ce este ancorat în el e ok, ce nu poate ajunge în situaţia casei de aici", a spus un vecin.

Casa de pe Braşov a intrat în şantier după ce administraţia locală a eliberat beneficiarului (Andra Cadiş, conform panoului de şantier) o autorizaţie pentru intervenţii de primă urgenţă la consolidarea fundaţiei. Proiectanţii lucrării sunt Interproiect Cluj, iar constructor societatea Deldan Construct.

Potrivit arhitectului-şef al municipiului, Ligia Subţirică, imobilul de pe Braşov este în zonă protejată, monument istoric.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

Comenteaza