Cât costă şomajul pentru liceenii care şi-au picat Bac-ul la Cluj VIDEO

Cât costă şomajul pentru liceenii care şi-au picat Bac-ul la Cluj VIDEO
1,6 milioane de lei. Atât ne costă cei peste 1.000 de elevi clujeni care au picat bacalaureatul şi s-au înscris acum pe listele de şomeri ale AJOFM Cluj. Ei vor primi timp de şase luni câte 250 de lei pe lună ca ajutor de somaj. Alţi 1.000 de tineri în aceeaşi situaţie nu au intrat încă în evidenţele statului.

Peste o mie de proaspăt absolvenţi care nu şi-au luat bacalaureatul, şi nici nu şi-au găsit un loc de muncă, vor primi în fiecare lună 250 de lei de la stat. Tinerii vor beneficia de acest ajutor timp de şase luni. Mai mult AJOFM le va oferi şi un curs gratuit de pregătire profesională.

"50% din salariul minim pe economie, dar beneficiile sunt că pot participa la un curs gratuit sau chiar pot primi un loc de muncă, asta cred că contează mai mult decât cei 250 de lei pe lună", spune şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.


Directorul AJOFM Cluj susţine că există oportunităţi pentru absolvenţii de liceu: "pentru studii medii sunt 800  de locuri de muncă, iar partea bună este că sunt foarte multe posturi care nu reprezintă chiar muncă fizică, cum ar fi agenţi de vânzări sau de asigurări. Dacă sunt muncitori, chiar pot câştiga".

Aceasta este doar una dintre consecinţele rezultatelor slabe la examenul de bacalureat. La nivelul judeţului Cluj în sesiunea din toamnă a bacalaureatului doar 20% dintre candidaţi au reuşit să promoveze.

(Reporter Bianca SUCIU

imagini Florin DAN)

Comenteaza