Cazul bărbatului în comă de pe pachetul de ţigări revine în actualitate: o britanică susţine că e tatăl ei FOTO

Cazul bărbatului în comă de pe pachetul de ţigări revine în actualitate: o britanică susţine că e tatăl ei  FOTO
În martie 2017, trei tineri români stabiliţi în Marea Britanie afirmau despre aceeaşi poză că l-ar înfăţişa pe tatăl lor care a fost internat, în comă, într-un spital din Cluj.

Britanica în vârstă de 42 de ani susţine că fotografia i-ar fi fost făcută tatălui său, David Ross, în 2014 când se afla în comă la Spitalul Universitar Basildon, din Essex, scrie publicaţia britanică online Metro.

Jodi Charles spune că descoperirea şocantă a fost făcută de fiica ei în vârstă de 14 ani pe pachetul unei prietene: "A intrat fugind în încăpere şi mi-a arătat: 'Uite, e bunicu'!"

"Când am văzut fotografia am spus ‘O, Dumnezeule!'. Nu am nicio îndoială că este tata. Am fost îngrozită", a povestit femeia.

Comisia Europeană, care a selectat imaginile care apar pe pachetele cu ţigări, neagă că bărbatul este Ross, care a murit de cancer în 2015, la vârsta de 66 de ani.

„Ne pare rău pentru tulburările provocate acestei doamne care crede că în acest avertisment pentru sănătate apare imaginea tatălui său. Putem spune că, după ce am verificat detaliile legate de identitatea persoanei prezentate, categoric persoana din fotografie nu este David Ross. Cu această ocazie vrem să subliniem faptul că toate persoanele care apar în baza de date cu avertismente vizuale au fost informate şi şi-au dat consimţământul. Orice asemănare cu alte persoane este o coincidenţă", a subliniat un purtător de cuvânt al Executivului european.

El a explicat că CE nu poate oferi alte informaţii privind identitatea bărbatului, pentru a-i apăra drepturile.

Cu toate astea, britanica este convinsă că în imagine apare tatăl său şi a cerut comisiei să nu o mai folosească.

În urmă cu o lună, trei români din Marea Britanie au acuzat Comisia de la Bruxelles că în imaginea apărută pe pachetele de ţigări apare tatăl lor, aflat pe patul de spital al unei instituţii medicale din Cluj. Conducerea spitalului în cauză a declarat că fotografia bărbatului care apare pe pachete de ţigări nu are nicio legătură cu instituţia.

 

Comenteaza