Cazul elevei din Cluj, preluat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Sesizări la Ministerul Educaţiei şi Parchet

Cazul elevei din Cluj, preluat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Sesizări la Ministerul Educaţiei şi Parchet

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a preluat cazul referitor la abuzurile şi relele tratamente aplicate elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz (LTSDA) Cluj.

În urma sesizărilor primite de la mai mulţi părinţi ai elevilor din acest liceu şi în contextul abuzurilor şi maltratării unei eleve din clasa a VII a a acestui Liceu, în cursul serii de duminică, CEDCD a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, Ministerul Educaţiei Naționale (MEN) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

De asemenea, CEDCD va acorda suport legal minorei agresate în şcoală de către cadrul didactic în cauză şi familiei acesteia. "Aşa cum am arătat de-a lungul timpului, şcolile speciale din România nu se dezic de la abuzuri şi violenţe împotriva copiilor cu dizabilităţi, pe care le perpetuează în linişte în spatele uşilor închise.

Ca şi în cazul Şcolii Speciale Nr. 4 din Bucureşti, vom face toate demersurile legale pentru pedepsirea vinovaţilor şi stabilirea răspunderii delictuale, atât din punct de vedere penal, cât şi civil. Tratamentul inuman al copiilor cu dizabilităţi trebuie să înceteze, iar aceste şcoli trebuie să facă obiectul unei anchete publice pe care MEN o amână de ani", declară Mădălina Turza preşedintele CEDCD.

Elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj, bătută de o îngrijitoare

Comenteaza