Ce caută refugiații ucraineni sosiți la Cluj: apartamente de închiriat, mașini de spălat, service auto

Ce caută refugiații ucraineni sosiți la Cluj: apartamente de închiriat, mașini de spălat, service auto

Mulți dintre refugiații ucraineni sunt doar în trecere prin Cluj, însă sunt unii care plănuiesc să rămână o perioadă, astfel că au început să apară anunțurile de închiriere de apartamente.

Ucrainenii refugiați din calea războiului sunt primiți cu brațele deschise la Cluj. Sunt nenumărate asociații, ONG-uri, firme, persoane fizice dar și autoritățile care muncesc umăr la umăr pentru ca acești oameni să se simtă la Cluj ca acasă. Nu mai vorbim de donații sau oferte de găzduire... 

Cei mai mulți dintre ucrainenii ajunși la Cluj, cel mai probabil, nu au planuri să stea prea mult pe aici, și-ar dori să se întoarcă acasă cât mai repede, însă, până atunci, au nevoie de un loc în care să se stabilească și în care să-și poată continua viața. Astfel că au început să apară anunțuri diverse în online, traduse cu google-ul. 

De exemplu, Victoriia caută pe pagina Ajutor din Cluj pentru Ucraina cazare pentru 2 sau mai multe luni în Cluj sau Baia Mare pentru trei adulți și doi copii. Anna, care acum e în comuna Luna, caută un adăpost pentru patru adulți și doi copii, iar Olga - vrea să închirieze un apartament în Cluj-Napoca pentru o lună, pentru ea și cățelul ei. O familie care locuiește în zona Vivo întreabă dacă are cineva de donat o mașină de spălat, iar cineva se interesa de un service auto. 

 

 

Comenteaza