Ce le transmite Boc taximetriştilor care se plâng că pierd clienţi din pricina benzilor dedicate

Ce le transmite Boc taximetriştilor care se plâng că pierd clienţi din pricina benzilor dedicate
| Foto: Arhiva

Taximetriştii se plâng că nu pot lăsa sau prelua clienţii care le solicită serviciile în zonele din oraş unde există benzi dedicate mijloacelor de transport în comun.

Primarul Clujului, Emil Boc, le transmite taximetriştilor că pot face acest lucru conform legislaţiei în vigoare, însă nu pot staţiona sau circula continuu pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun. "Codul rutier, legea în vigoare, defineşte clar ce înseamnă preluarea clientului. Asta nu înseamnă că nu ai voie să iei sau să laşi clienţi pe banda dedicată. Nu ai voie să circuli constat sau să aştepţi 5-10 minute acolo să vină clientul din bloc", a punctat edilul. 

Boc subliniază însă, că în viitor, taximetriştii vor putea circula pe banda dedicată, alături de autobuze şi biciclişti. "Comisia de circulaţie nu a dat încă avizul pentru acest aspect, dar eu am susţinut încă din primul moment propunerea. Va veni şi momentul când taxiurile vor putea circula normal pe banda dedicată. Toate la timpul lor. În primă fază am vrut să dăm şansa pietonilor şi şoferilor să se obişnuiască treptat cu  noile reguli. Acum, la un an de la implementare, putem lua în considerare şi situaţia taximetriştilor". 

Toamna trecută, odată cu implementarea benzii dedicate pe Memorandumului, Boc spunea că vizează o soluţie pentru problema taximetriştilor ce aveau stand pe latura de nord a Pieţei Unirii. "Ne gândim să le dăm posibilitatea taximetriştilor să staţioneze pe banda dedicată, în zona Memorandumului, în intervalul 23:00 - 04:00, când mijloacele de transport în comun nu funcţionează. Acum nu se poate face acest lucru, vom amplasa un semn legal. De asemenea, ne gândim ca în viitor să permitem şi taxiurilor să circule pe banda dedicată". Deocamdată, soluţiile au rămas la nivel de propunere. 

Comenteaza