Foto Ce poţi face, la final de săptămână, în Cluj? De la escaladă şi bob alpin, la jocuri de evadare

Ce poţi face, la final de săptămână, în Cluj? De la escaladă şi bob alpin, la jocuri de evadare
...
...
...
...
...
...

Este weekend, iar ZIUA de CLUJ vă propune câteva activităţi inedite de a vă petrece timpul liber, alături de cei dragi, fie că vorbim despre activităţi în aer liber pline de adrenalină sau jocuri de interior ce vă pun mintea la contribuţie. 

 

Evadează din cotidian, prin jocurile de evadare

Jocurile de room-escape se bucură de popularitate în întreaga lume, iar în Cluj, acestea sunt frecventate atât de cei împătimiți de rezolvarea puzzle-urilor, cât și de curioșii care vor să își testeze inteligența într-un mediu creativ și spontan. Mai jos vă prezentăm cele trei jocuri de evadare din oraș:

The Dungeon este situat pe strada Petru Maior, numărul 13, la subsol, și pune la dispoziția participanților patru jocuri, concepute să-ți antreneze gândirea și simturile: The Experiment, Candy Shop, Crime Scene și The Bunker, fiecare cu misiuni și tematici diferite.

...

Prețul pentru o asemenea experiență se calculează pe grup, care se recomandă să fie de 2-6 persoane și este cuprins între 100 și 240 de lei, în funcție de numărul de jucători. Accesul se face doar pe bază de rezervare, iar elevilor și studenților li se acordă o reducere de 5 lei/ persoană.

Parapark Cluj, situat pe strada Bolyai Janos, la numărul 9, este un joc în care munca de echipă este cheia. Aveți la dispoziție 60 de minute să evadați din pivnița Parapark, iar drumul care conduce spre salvare este pavat cu puzzle-uri, lacăte, seifuri secrete și obiecte ascunse. Așadar, forța mușchilor nu este necesară, reușita având la bază o minte ascuţită. Sunt disponibile patru decoruri: Pasajul nr.9, Garsoniera nr. 113, Al Patrulea Element și Shelter 24.

Echipele pot fi formate din 2-6 persoane, iar prețul este de 50-35 de lei/persoană, în funcție de numărul de participanți din grup. Elevii și studenții au și aici reducere de 5 lei/persoană.

The Museum Room Escape  își propune să creeze un scenariu unic în care echipa să își folosească răbdarea, puterea de concentrare și spiritul de observație pentru a rezolva o serie de puzzle-uri, indicii și mecanisme auditive, tactile și vizuale atent legate între ele. O astfel de activitate testează abilitatea membrilor de a colabora și îi ajută să iși conștientizeze atât propriile capacități cât și pe cele ale coechipierilor.

The Museum este amplasat pe strada Avram Iancu, numărul 2 și poți alege între două camere: Mission Hack și Mission Launch. Prețul este de 50 de lei/persoană pentru grupuri de 2 persoane, 45 de lei/persoană pentru grupuri de 3-4 persoane și 40 de lei/persoană pentru grupuri mai mari de 5 persoane. Studenții, elevii și persoanele care își sărbătoresc ziua de naștere beneficiază de reduceri.

Declară război monotoniei: Paintball, airsoft, laser tag

...

Paintball-ul este un mod de petrecere a timpului liber într-un context antrenant, în Cluj-Napoca. Jocul se desfășoară pe un teren mare, amenajat cu diferite cazemate, foișoare, puncte de trecere în care echipa ta și cea adversă se confruntă. Meciul este asemănător unei situații de război și este absolut necesar să ai echipament special și arma cu bile colorate cu care își vei însemna adversarii.

War Zone este amplasat în Livada Steluța, Colonia Breaza, Cluj-Napoca, la 15 minute de condus de centrul orașului. Pe două terenuri ferite de agitația urbană, poți să recreezi, alături de prieteni sau colegi, atmosfera de joc și competiție militară ce imită teatrul militar. Terenul este deschis de la ora 9 până la miezul nopții, însă rezervarea telefeonică este recomandată. Pentru 30 de lei, vei primi 100 de bile, care pot fi folosite în interval de o oră. Se plătește individual, în funcție de numărul de bile folosite.

Tot la War Zone puteți juca varianta și mai apropiată unei adevărate bătălii militare: airsoft. Airsoft-ul este un sport asemănător paintball-ului în care jucătorii simulează diferite scenarii militare, dar replicile airsoft folosesc bile mai mici decât la paintball, ca muniție. Armele airsoft sunt în sine niște replici fidele ale armelor reale ca dimensiune, greutate și material, doar că funcționează pe bază de cartușe cu gaz comprimat sau baterii electrice, iar deținerea acestora nu presupune nicio autorizare de la poliție. Pentru 40 de lei vei primi 300 de bile, pe care le poți folosi maxim o oră, iar numărul acestora poate fi suplimentat.

...

Alien Paintball are terenuri amplasate în Pădurea Hoia, lângă Muzeul Etnografic. Jocul este posibil doar pentru echipe mai mari de 10 persoane, iar prețurile variază, în funcție de numărul de bile folosite: o cutie de 2.000 de bile costă 450 de lei.

Experiența laser tag are loc într-o arenă special concepută, cu arme laser. Jocul oferă o doză ridică de adrenalină și entuziasm și se joacă în echipe, fiind astfel potrivit pentru familie, prieteni și evenimente. Laser tag-ul poate fi practicat în Cluj în următoarele 3 locații:

Laser Tag Cluj, de pe strada Traian Vuia, numărul 208, este un spațiu potrivit atât pentru team-building, zile de naștere sau o ieșire distractivă, între prieteni. Accesul se face doar cu rezervare iar tarifele sunt de 45 lei/ jucător/ oră sau de 60 lei/ jucător/ 2 ore , prețuri valabile pentru grupurile de minim 8 persoane.

...

Laser Hunt Cluj este situat în Piața 1 Mai și dispune de peste 500 mp de labirint, dotat cu două stagii de dificultate, echipamente moderne, lumini, muzică, efecte speciale și o zonă de relaxare, unde puteți savura o cafea sau un pahar cu vin. Prețurile sunt de 25 lei/ 15 minute/ persoană sau 60 lei/ oră, într-un labirint mare, iar echipele sunt formate din minim 4 jucători.

Laser Tag World, amplasat pe Strada Luncii, numărul 19, găzduiește evenimente atât pentru cei midi, cât și pentru adulți. Centrul dispune de 4 săli: arena laser tag, sala de relaționare, sala de recreere și o sală de mese. Tariful este de 20 lei/ persoană pentru un joc de 20 de minute, pentru echipe de minim 8 persoane.

Distracție… la înălțime! Trasee suspendate, tiroliană, escaladă

Parcurile de aventură sunt locul potrivit pentru a vă petrece weekend-ul cu copiii, în aer liber. Cei mici se pot bucura de trasee suspendate, tiroliană și alte activități distractive în următoarele locații din Cluj și din împrejurimi:

Adrenalin Park se află în zona Caselor Micești din Feleacu și vă întâmpină cu un set de 13 trasee aeriene: 3 trasee de aventură pentru copii, 1 traseu de inițiere pentru adulți, 7 trasee de aventură împărțite pe diferite nivele de dificultate și 2 tiroliene. Tarifele sunt stabilite pentru 2 ore de activitate și includ echipamentul necesar: cască de protecție, ham echipat cu carabiniere de asigurare și scripete. Tariful pentru copii este de 35 de lei, adulții vor plăti 45 de lei, iar elevii, studenții și seniorii, 40 de lei.

...

Fun Park este amplasat la 12 km de municipiul Cluj-Napoca, desfășurându-se pe Dealul Feleacului lângă Pârtia Feleacu. Parcul oferă activități precum: bob alpin, zorbing, tubing, tir cu arcul, perete de escaladă, tiroliană. Plata se face prin puncte, un punct având valoarea de un leu. Prețurile variază, astfel, între 4 lei, pentru o cobărâre tubing și ajung până la 60 de lei, pentru închirierea unei biciclete pentru întreaga zi.

Gecko Parc se află la 14 km de Cluj-Napoca, la adresa Ciurila DC91 nr. 84M și pune la dispoziția celor mici, pe lângă tiroliene și trasee suspendate, activități cu peste 45 de specii de animale, călărie pe cai și ponei, minigolf. În timpul săptămânii, activitatea se desfășoară doar pentru grupuri organizate, mai mari de 10 persoane, pe baza programării prealabile, iar sâmbăta și duminica, parcul este deschis între orele 11 și 19. Tarifele pentru traseele suspendate sunt: 20 de lei/ oră pentru copiii până la 10 ani, 30 de lei/ oră pentru adulți și 25 de lei/ oră pentru adolescenți și elevi. La grupuri de peste 10 persoane se aplică reduceri.

...

Centrala de Escaladă este un proiect dezvoltat în interiorul unei vechi fabrici, din zona centrală a Clujului, pe strada Horea, numărul 8. Cu o suprafață de peste 340mp, spatiul beneficiază de două săli de bouldering o cafenea și un pub, o bibliotecă însoțită de o zonă de relaxare, o sală de forță, un magazin de profil, o sală de proiecții și prezentări, vestiare/dușuri, și o zonă expozitională.
Centrul de Escaladă oferă comunității clujene un mod de a scăpa de rutina de zi cu zi, dar și o metodă inedită de a te menține în formă și a te distra alături de prieteni. Centrul este deschis zilnic, până la ora 22.

Gravity este un centru de escaladă potrvit atât pentru copii, cât și pentru adulți, situat pe strada Frunzișului, numărul 88. Centrul oferă și cursuri de escaladă pentru copiii de 4-14 ani și găzdiuește evenimente sportive.

Free Wall este o sală de escaladat, situată pe strada Berăriei, numărul 6. Structura artificială de cățărat are o suprafață de escaladă de 200 mp o înălțime între 4 și 10 metri.

Comenteaza