Ce reguli va aplica Ungaria după ce ajunge la 4 milioane de vaccinați

Ce reguli va aplica Ungaria după ce ajunge la 4 milioane de vaccinați

Guvernul de la Budapesta a publicat o listă de noi reguli care vor intra în vigoare atunci când numărul cetăţenilor ungari vaccinaţi împotriva COVID-19 va atinge 4 milioane.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform agenţiei de presă MTI, citată de Agerpres, declaraţia publicată pe website-ul guvernamental kormany.hu indică faptul că magazinele vor putea rămâne deschise până la ora 23:00 şi că interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va începe la ora 24:00. Persoanele care deţin certificate de vaccinare vor putea avea acces în hoteluri, inclusiv cu copiii.

Locurile de petrecere a timpului liber închise începând din noiembrie - printre care muzee, teatre, biblioteci, cinematografe, grădini zoologice şi rezervaţii naturale - vor fi redeschise pentru cei care fac dovada vaccinării anti-COVID-19.

Sălile de fitness şi piscinele vor fi de asemenea redeschise pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus şi pentru toţi sportivii profesionişti cu vârste sub 18 ani. La evenimente sportive vor putea asista până la ora 23:00 spectatori vaccinaţi şi minori însoţiţi şi purtarea măştii nu va fi obligatorie în aceste cazuri.

Prezentarea unui certificat de vaccinare fals va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 100.000 forinţi (280 euro) şi 1 milion de forinţi (2.800 de euro) sau cu până la un an de închisoare. Obligativitatea măştii sanitare va rămâne în vigoare în locuri publice, transport public şi magazine.

În 2019, populația Ungariei era de aproximativ 9,8 milioane de persoane.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza