Ce se întâmplă cu familia din Sânnicoara rămasă pe drumuri după incendiu

Ce se întâmplă cu familia din Sânnicoara rămasă pe drumuri după incendiu

O familie formată din aproape 20 de persoane a rămas fără locuință după ce casa din Sânnicoara în care stăteau a a ars miercuri seară.

În casa din Sânicoara, care a ars în incendiul izbucnit miercuri seara, un imobil care aparține companiei CFR, locuiau mai multe persoane, printre care 11 copii sub 10 ani și două femei însărcinate. În urma incidentului, Primăria comunei Apahida le-a oferit oamenilor rămași fără adăpost o cazare temporară într-o clădire care aparține primăriei, însă aceștia au refuzat-o. De asemenea, Primăria s-a oferit să ajute familia la construirea unei locuințe pe un teren repartizat în acest scop, în urmă cu doi ani.

“Am oferit imediat o soluție de cazare pentru o perioada mai scurtă familiei, însă au refuzat-o și au preferat să stea la un vecin. Astăzi (joi-n.red.) vom avea o întâlnire de urgență la Primărie pentru a stabili sumele pe care le putem acorda în sprijiunul construcției unei case în altă parte, pentru că, acolo unde s-a produs incendiul, este o casă care aparține CFR-ului și nu Primăriei. Noi nu putem să o refacem, în schimb, le-am acordat, în urma unei anchete sociale, acum 2 ani, o suprafață de 300 mp pentru a-și construi o casă, însă atunci au refuzat. Am discutat cu cei din familie, luni sunt convocați toți cei apți de muncă pentru a începe construcția unei case. Sperăm ca în două săptămâni să poată fi locuită”, a declarat primarul comunei Apahiada, Grigore Fati, pentru ZIUA LIVE.

În construcția noii locuințe se va implica și primăria comunei Apahida, însă edilul comunei, Grigore Fati, face apel și la ajutorul comunității.

“Avem doi oameni din Primărie specializați în construcții, care vor construi cu ei, cu sprijinul Primăriei și, de asemenea, cu sprijinul cetățenilor, unor oameni care doresc să contribuie. Pentru că suma pe care noi o putem acorda la incendiu este de doar 1.000 de lei, vom face apel și la oameni și firme din comuna noastră să ne sprijine. Mai avem și o parte din material rezultat de la diverse demolări ale unor clădiri ale primăriei, dar trebuiesc multe la o asemenea casă, pentru că este vorba despre 18-20 de persoane care au rămas fără adăpost”, a mai adăugat Fati.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incendiului, însă oamenii spun că, pe lângă locuința care a ars, au pierdut și hainele, actele dar și niște bani care se aflau în casă. Pompierii sosiți la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a salva măcar o parte din bunuri.

 

 

Comenteaza