Ce se va întâmpla cu copiii înjunghiați ieri într-un sat din Cluj. Mama are un concubin care e închis

Ce se va întâmpla cu copiii înjunghiați ieri într-un sat din Cluj. Mama are un concubin care e închis

Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Cluj a demarat o anchetă în cazul celor doi copii înjunghiați miercuri în satul Băbdiu din comuna Bobâlna.

Angajații de la Protecția Copilului se află pe teren, alături de polițiști, în satul Băbdiu, unde cei doi copii - o fetiță de 8 ani și fratele ei în vârstă de 6 ani, au fost răniți după ce au fost atacați cu un cuțit, din primele informații, chiar de către mama lor. Micuții sunt internați la Cluj-Napoca, iar mama lor, la Spitalul din Dej, unde a fost operată după ce s-ar fi înjunghiat (vezi AICI). 

"În prezent, copii sunt în spital. Colegii mei sunt în teren și se evaluează menținerea copiilor în familia extinsă, dacă nu sunt resurse în familia extinsă, vor fi preluați în sistemul de protecție. Asta este legislația, dacă nu sunt părinții în măsură să își asume creșterea și îngrijirea, atunci se fac demersuri cu rudele până la gradul 4 - bunici, mătuși, unchi și, dacă nici în familia extinsă nu sunt resurse, sunt preluați în sistemul de protecție - fie în asistență maternală, fie într-un centru. În cazul acesta, având în vedere că sunt copii mici, asistența maternală ar fi cea mai potrivită", a declarat, pentru Ziua de Cluj, Alina Chiorean, purtătorul de cuvânt al Direcției de Protecție a Copilului Cluj.

Întrebată de tatăl copiiilor, aceasta a spus că nu are încă informații despre acesta, însă știe că mama copiilor are un concubin care este în închisoare. 

"Nu am informații, în momentul de față, referitor la tatăl copiilor, însă știu că este un concubin al mamei închis", a mai spus Chiorean.

Ancheta în acest caz este în desfășurare. Există și ipoteza ca autorul atacului să fie socrul mamei copiilor, cu care aceasta s-ar afla în conflict. 

Comenteaza