Ce simptome are bărbatul cu coronavirus internat la Cluj

Ce simptome are bărbatul cu coronavirus internat la Cluj

Bărbatul din Maramureș, confirmat cu COVID-19, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Rezultatul pozitiv, în cazul bărbatului de 45 de ani din Maramureș, a fost confirmat și în urma analizelor efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Potrivit medicilor, diagnosticul pacientului este de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie și dificultăți respiratorii ușoare la efort, în cazul deplasării. Starea generală de sănătate este relativ bună, fără elemente de gravitate.

"Încă din momentul transferului de la Baia Mare, s-a urmat cu strictețe protocolul prevăzut în aceste situații, astfel că nu a existat contact cu cazul, cu excepția echipei medicale special pregătite pentru transportul în siguranță și intervenția specifică. De asemenea, persoana a fost internată în secția clinică, pe circuitul separat de preluare", se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Cluj.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătăru, a anunţat, vineri, că există două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat şi o femeie care au venit din Italia. Tătaru a precizat că bărbatul a venit cu maşina din Italia și s-a prezentat direct la spital după ce a intrat în ţară (detalii AICI).

        

 

Comenteaza