Ce spun jandarmii despre incidentul de la marşul maghiar din Cluj. Patru persoane amendate

Ce spun jandarmii despre incidentul de la marşul maghiar din Cluj. Patru persoane amendate
Marşul prin centrul Clujului organizat cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni a fost umbrit de un incident ce a vizat afişarea steagului neoficial al Transilvaniei

"Chiar dacă manifestarea s-a desfășurat pașnic și civilizat, pe timpul marșului spre Catedrala Sf Mihail, și-au făcut apariția 4 persoane care au expus steagul Transilvaniei de dinainte de 1918. Organizatorul activităților s-a delimitat de acțiunea acestora, cerându-le să nu desfășoare steagul ori să părăsească manifestarea.

Cele 4 persoane au refuzat să dea curs solicitărilor organizatorului, drept pentru care acesta a solicitat sprijinul jandarmilor din dispozitivul de ordine publică", se arată într-un comunicat trimis de jandarmii clujeni. 

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.500 lei, conform art. 26, lit f), din legea 60 din 1991 republicată, pentru 'refuzul de a părăsi imediat adunarea, dacă măsura a fost dispusă de conducătorii acțiunilor' și "nu cum s-a vehiculat pe anumite canale de comunicare, că intervenția jandarmilor s-a datorat faptului că cele 4 persoane ar fi afișat anumite însemne, respectiv steagul Transilvaniei de dinainte de 1918", mai spun jandarmii. 

Citeşte şi Incident la marşul etnicilor maghiari din Cluj. Membru PPMT, amendat pentru că purta steagul neoficial al Transilvaniei

Comenteaza