Ce spune primarul din Cluj despre cei care contestă existența COVID și nu vor vaccin sau oxigen

Ce spune primarul din Cluj despre cei care contestă existența COVID și nu vor vaccin sau oxigen

Primarul Emil Boc a vorbit despre românii care nu cred în existența COVID-ului și refuză vaccinul sau chiar oxigenul.

”Eu am următorul punct de vedere. În lume sunt două moduri mari de guvernare a oamenilor și a orașelor, modelul democratic și modelul autoritar. Avem ambele modele în lume astăzi, dacă ne uităm la Rusia și UE sau America. În unele părți ale lumii s-au închis orașe de 11 milioane de oameni fără să comenteze nimeni, s-a vaccinat toată lumea fără să zică nimeni nimic.

Democrația pune în centrul ecuației sale libertatea. Asta înseamnă că trebuie să fac totul ca cel care nu este de acord cu mine să aibă dreptul să se exprime. Asta nu înseamnă că el are dreptate. Știu că nu au dreptate, că nu au dovezi, dar nici nu îi pot închide în închisoare, dacă nu sunt de acord cu mine. Marea artă este să știm să ascultăm, să ne formăm singuri punctele de vedere coerente, să ne alegem sursele de informare credibile. În democrații, vaccinarea nu este obligatorie, dar îi explici omului că fără vaccinare nu ieșim mai repede din pandemie, nu poți participa la anumite evenimente, să intri la anumite restaurante. Ține de esența democrației, de a-i asculta și pe ceilalți. Democrația este cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepția tuturor celorlalte”, a declarat primarul la un post de radio local.

Amintim ca, sambata, două manifestaţii de protest au avut loc in Bucureşti, la Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii, oamenii exprimându-şi nemulţumirea faţă de măsurile de restricţie introduse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19. Şi la Cluj a avut loc un protest, printre participanţi fiind şi liderul AUR, George Simion. "Cluj pentru LIBERTATE", a scris acesta pe Facebook, alături de o imagine din centrul Clujului.

loading...
Comenteaza