Ce vor oraşele din Regiunea Nord-Vest

Ce vor oraşele din Regiunea Nord-Vest
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a organizat luni o întâlnire a grupului de lucru „Dezvoltare urbană", sub egida Comitetului Regional de Planificare. Instituţia elaborează Planul de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest pentru perioada 2014-2020.

Acesta este principalul document strategic la nivelul Transilvaniei de Nord, care va avea un rol esenţial în orientarea investiţiilor publice şi private în următoarea perioadă de programare. La întâlnire au participat 40 de reprezentanţi ai municipiilor, oraşelor şi zonelor metropolitane din regiune, fiind dezbătute nevoile, priorităţile şi proiectele strategice prioritare ale comunităţilor urbane din Transilvania de Nord.

Din discuţiile cu aceştia a reieşit faptul că priorităţile comunităţilor urbane sunt legate de creşterea mobilităţii, crearea de noi locuri de muncă, creşterea călităţii spaţiilor urbane şi protecţia mediului. Printre concluziile dezbaterii s-a evidenţiat interesul participanţilor privind creşterea capacităţii administraţiilor locale de a pregăti şi de a implementa proiecte, precum şi pentru înfiinţarea de noi structuri asociative. Până la 30 iunie oraşele din regiune vor transmite spre ADRNV propunerile de proiecte prioritare care să fie incluse în Planul de Dezvoltare Regională 2014-2020.

Etichete
Comenteaza