Cea mai mare bibliotecă privată pentru copii se află la Cluj

Cea mai mare bibliotecă privată pentru copii se află la Cluj

Milioane de pagini colorate și pline de povești au fost adunate de Bianca, mama lui Alex, atunci când a aflat că ar putea avea o maladie necruțătoare. Într-un final, suspiciunea de boală a fost infirmată, iar familia și-a deschis casa copiilor care vor să descopere magia poveștilor.

Este povestea Biancăi Mereuță, din Floreşti (judeţul Cluj), unde acum se află una dintre cele mai mari colecţii private de cărţi pentru copii. ”În 2015 am trecut printr-un moment în viaţa mea care nu a fost foarte fericit şi care m-a făcut să cred că nu voi mai fi şi atunci m-am gândit la ce aş putea să las în urma mea copilului meu. Şi aşa am ajuns tot ce deţineam în momentul acela din punct de vedere financiar să investesc în cărţi", a povestit Bianca pentru stirileprotv.ro.

Suspiciunea de boală a dispărut, iar Bianca a vrut ca de cărţile adunate, aproape 6.000 de exemplare unice, să se bucure nu doar Alex, băieţelul ei, ci toţi copiii. Aşa a deschis o bibliotecă privată cu cărţi pentru cei mici. Bianca îşi doreşte să dezvolte biblioteci şi pentru comunităţile mici, prin care să apropie de lectură cât mai mulţi copii.

Comenteaza