Cei care nu respectă izolarea, vor plăti cheltuielile carantinei

Cei care nu respectă izolarea, vor plăti cheltuielile carantinei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că cei care vor fi identificaţi că nu respectă regulile de izolare la domiciliu vor fi introduşi în carantină şi vor suporta toate cheltuielile. Aceeaşi măsură se aplică şi celor care părăsesc carantina mai devreme de perioada minimă de 14 zile. Aceste măsuri sunt prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 4

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, la sediul MAI, că toţi cei care vor fi prinşi că nu respectă regulile de izolare la domiciliu vor fi introduşi în centrele de canrantină, dar vor plăti toate cheltuielile.

"Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră în carantină, cu condiţia în care vor suporta obligatoriu toate cheltuielile pe care le implică această carantinare."

În acelaşi timp, ministrul de Interne a declarat că şi cei care părăsesc carantina fără a avea acest drept îşi vor plăti cheltuielile pentru noua perioadă de 14 zile de carantină.

De asemenea, Marcel Vela, a declarat că se schimbă regulile de protecţie pentru şoferii care conduc autoturisme cu o greutate de peste 2.4 tone.

"Am stabilit că şoferii care intră în ţară cu autoturisme peste 2.4 tone au trei opţiuni pentru a se proteja: fie angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciu, fie autorităţile pun la dispoziţie spaţii de carantinare la cerere pentru a asigura protecţia familiei şoferilor, cu plata aferentă cazării." a declarat Marcel Vela.

Comenteaza