Cei mai "leneşi" constructori de drumuri şi autostrăzi, buni de plată

Cei mai
Guvernul va obliga companiile din domeniul infrastructurii rutiere care nu finalizează la timp proiectele să plătească pentru întârzieri.

Premierul Sorin Grindeanu a atenţionat constructorii că, în cazul în care nu vor respecta termenele asumate, Guvernul, prin Ministerul Transporturilor şi CNAIR, îi vor obliga la plată pentru întârzieri.

„Pe lucrările deja existente, aș face un apel, așa cum am făcut și fac tot timpul, la cei care lucrează în Ministerul Transporturilor, incluzând și CNAIR-ul, aș face un apel și la constructori. Poate au fost învățați anii trecuți cu un anumit mod de a face lucrările de infrastructură (...) și să apeleze la aceste variante ca să meargă într-un ritm care ne nemulțumește. Pot să vă dau exemple. Domnul ministru Cuc a fost în săptămânile trecute să vadă cum înaintează lucrările pe diverse tronsoane de autostradă și nu numai. Și apelul meu este către dânșii: să-și schimbe ritmul, să-și schimbe abordarea legată de modul în care fac execuția acestor lucrări. Să fie convinși, dacă nu sunt până acum, le spun eu și le-a spus și domnul ministru în perioada trecută, abordarea ministerului și a CNAIR este alta. Dacă au fost învățați în acești ani într-un anumit mod ar trebui să și-l schimbe", a spus premierul Grindeanu, joi, la finalul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o la sediul Ministerului Transporturilor cu ministrul de resort și șeful CNAIR.

"Și chiar dacă au în spate foarte multe case de avocatură, diverse lucruri care să-i susțină, să știți că se va apela, la modul cât se poate de dur, la aceste clauze care vor pune într-un final să plătească, dacă nu respectă. Vreau să le transmit hotărârea Ministerului Transportului, a companiei, a Guvernului de a urmări și să le transmit și dorința noastră de a colabora conform contractelor existente. Să nu găsească tot timpul tot felul de subterfugii la care să apeleze, prin care să decaleze termenele de execuție și așa mai departe, sunt foarte multe exemple pe care și eu și domnul ministru le știm. (...) Dorința noastră este să colaborăm într-un mod constructiv, dar într-un parteneriat, așa cum am spus, constructiv și în interesul țării noastre. Și anume, interesul, din acest punct de vedere, este de a avea infrastructură, de a nu mai desena, am mai spus lucrul acesta, de a desena doar pe tablă sau pe hârtie diverse tronsoane, variante de ocolire la municipii și la orașe, ci să avem fizic aceste lucruri", a declarat Grindeanu.

Premierul a precizat că atât el, cât și ministrul Transporturilor și șeful CNAIR vor monitoriza modul în care se execută lucrările la proiectele aflate în execuție. "Și să le intre bine în cap că modul în care vor înainta și ceea ce s-au angajat prin contracte trebuie să respecte. Vreau să fie tradus apelul meu într-un apel constructiv", a declarat Grindeanu.

Şeful guvernului a precizat că va avea săptămânal întâlniri cu ministrul Transporturilor pentru a vedea modul în care avansează proiectele importante de infrastructură.

Comenteaza