Cele mai fierbinți destinații turistice de pe aeroportul Cluj. Trei țări cu conflicte politice se mențin în top în 2018

Cele mai fierbinți destinații turistice de pe aeroportul Cluj. Trei țări cu conflicte politice se mențin în top în 2018

Sezonul estival 2018 a adus o creștere a numărului de pasageri la bordurile aeronavelor cu destinații reluate sau dechise recent. De asemenea, toamna aduce noi destinaţii europene de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. 

Două zboruri spre Egipt au fost reluate în această vară, după ce au fost suspendate anterior, din cauza tensiunilor politice interne: "S-au reluat zborurile spre Egipt, Hurghada și Sharm El Sheikh. Sunt 2 destinații care au fost întrerupte din cauza condițiilor politice și a amenințărilor. Autoritățile, atât cele din România cât și cele din Egipt, au luat toate măsurile pentru a minimiza riscurile și pentru a face aceste zboruri posibile, având în vedere că este o destinație foarte bună pentru turism. Până acum, nu au fost incidente de la reluarea zborurilor și considerăm că se poate circula în siguranță", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj.

Pe plan intern, zborurile charter spre litoral au avut un număr mare de solicitări, conducerea anunțând că, în anii următori, frecvența zborurilor cu destinația Constanța ar putea deveni zilnică:  "Avem 3 zboruri pe săptămână la Constanța, spre deosebire de anul trecut, când aveam doar 2. Luptăm să creștem numărul de zboruri spre litoral, deoarece nu considerăm că este normal să avem 10 zboruri pe săptămână spre Antalya și doar 3 spre Constanța, chiar dacă e sezonul mai scurt. Sperăm ca anul viitor să avem, săptămânal, cel puțin 4 zboruri și să ajungem chiar la zbor zilnic spre Constanța", a mai spus Ciceo.

Dintre zborurile charter cu plecare de la Cluj, Turcia ocupă locul întâi la încărcare: "Cea mai bună destinație este Antalya, de mulți ani încoace. Este un sezon mai lung decât pe litoralul românesc și turiștii au parte sunt condiții foarte bune", a transmis directorul aeroportului clujean. Tunisia se află și ea în topul destinațiilor de vacanță, destinaţie reluată în acest sezon.

Nici Grecia nu se lasă mai prejos, având nu mai puțin de șase destinații de zboruri charter, la care se adaugă și cursa regulată spre capitală: "Sunt șase destinații în Grecia cu o încărcare foarte bună și purtăm discuții pentru a introduce și alte destinații de anul viitor, atât ca destinație regulată, cât și ca destinație de turistică. Începând cu acest an, avem zbor de linie spre Atena și este o destinație foarte bună, care se adresează și multor turiști", a adăugat directorul aeroportului.

Zborurile charter reprezintă 10% din totalul pasagerilor, iar cele low-cost, aproximativ 65%, înregistrându-se o creștere puternică pe zborurile interne: "Lipsa autostrăzilor aduce mai mulți clienți companiilor aeriene, pentru că mulți oameni nu vor să bată un drum de 8-10 ore, când pot ajunge în câteva zeci de minute", a explicat David Ciceo. Pe lângă București, curse interne cu plecare din Cluj mai sunt și spre Iași și Timișoara, prin compania TAROM, clienții acestor zboruri fiind în general oameni de afaceri.

Dintre cursurile externe regulate, o creștere accentuată a traficului de pasageri s-a înregistrat pe cursele cu destinațiile Viena și Istanbul, acestea fiind suplimentate în perioada următoare: "Spre Viena, cu Wizz Air, acum avem 2/săptămână, dar din decembrie vor fi 4 zboruri săptămânal. Are un grad de încărcare foarte bun și, având în vedere că este low-cost, se adresează foarte mult turiștilor. Istanbul va deveni o destinație zilnică începând cu aprilie 2019, ceea ce arată că este o destinație tot mai căutată, nu doar de către turiști, cât și pentru conexiunile foarte bune pe care le are spre Asia, sau spre Statele Unite ale Americii", a mai spus directorul Aeroportului din Cluj.

Destinații noi apar în această toamnă și spre Franța și Anglia: "Vom avea Lyon, cu Wizz Air, începând cu 20 noiembrie, și de asemenea, Liverpool și Birmingham, din 20 octombrie, destinații preluate de Wizz Air după ce Blue Air a renunțat la ele", a anunțat Ciceo.

Cea mai circulată cursă externă este spre Londra, în timp ce la zborurile interne, Capitala este destinația cu cei mai mulți pasageri.

Printre propunerile clujenilor la introducerea de noi destinații, în topul preferințelor se află Lisabona, urmată de Casablanca, Belfast, Castellon, Napoli și Tallin.

Comenteaza