Cele mai inedite sortimente de dulceaţă, prezentate la Cluj: ceapă cu mure sau dovlecel cu ardei iute

Cele mai inedite sortimente de dulceaţă, prezentate la Cluj: ceapă cu mure sau dovlecel cu ardei iute
Clujul s-a transformat în weekend în capitala gastronomică a ţării, iar locuitorii oraşului s-au bucurat de cele mai delicioase mâncăruri la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. Surpriza a constat, însă, în preparatele inedite pe care au putut să le guste la eveniment. Pe lângă sortimentele culinare clasice, s-au strecurat şi dulceţurile de coajă de pepene roşu sau de ceapă cu mure, preparate care le-au atras atenţia participanţilor și le-au gâdilat acestora papilele gustative.

 

Pe lângă mâncarea tradiţională şi printre standurile cu preparate culinare care i-au atras cu mirosuri îmbietoare pe clujeni la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, găsim şi o tarabă mai aparte. Deși la o primă vedere par nişte produse banale, etichetele de pe borcane ne semnalează că avem de a face cu nişte preparate mai speciale. Dulceaţă de dovlecel, coajă de pepene roșu, gogonele cu roiniţă, mere cu cardamon, magiun de prune cu ghimbir, ceapă cu mure sau dovlecel cu ardei iute sunt doar câteva.

Întreaga ofertă este pusă la bătaie de o familie care a ţesut baza unei mici afaceri gastronomice. Îmbinând dorinţa de a veni cu ceva nou şi cu pasiunea pentru gătit, doi tineri din Piteşti au pus pe roate propriul business: comercializează dulceţuri cu arome inedite, pe care le prepară chiar ei. Folosite pe post de desert sau sos pentru asezonarea cărnii, produsele sunt preparate cu drag, îmbinând reţete străvechi din familie cu accente noi.

"Am început să le preparăm de foarte puţin timp, suntem încă la început şi chiar aşteptăm reacţii. În ultima perioadă, feedback-ul a fost unul pozitiv, suntem din ce în ce mai bine primiţi şi am fost încântaţi de reacţia clujenilor. În general, românii primesc foarte bine noile noastre preparate, chiar mai bine decât pe cele clasice. Sunt entuziaşti, vor să deguste, să afle mai multe detalii. Cred că nu au fost persoane care să le încerce şi să nu cumpere", declară Magda Păpuşoiu.

Deşi românii sunt de multe ori reticenţi în a încerca produse noi, se pare ca dulceţurile i-au fermecat. "Am gustat dulceaţă de dovlecel şi e foarte bună. Chiar nu am mai mâncat aşa ceva până acum, e excepţională! Cred că aceste preparate sunt o inovaţie şi merită să le acordăm încredere, chiar sunt deosebite", spune o clujeancă.

La campionatul de gătit, bucătarii i-au aşteptat pe clujeni cu cele mai delicioase preparate, iar cei prezenţi la festin s-au înfruptat cu bunătăţi. "Venim în fiecare an cu familia la campionatul de gătit, cred că e al şaptelea an în care suntem prezenţi. Îmi face plăcere să vin aici, să mă întâlnesc cu prieteni dragi şi să degust preparate. Chiar acum am mâncat un gulaş".

Şi copiii s-au bucurat de eveniment. În timp ce părinţii trăgeau cu ochiul la felurile de mâncare prezentate, cei mici învăţau să prepare cea mai delicioasă limonadă.

"Astăzi facem o limonadă cu miere de albine. Noi, aici, încercăm să îi învăţăm pe copii că limonada este o alternativă sănătoasă la sucurile din comerţ. Am preparat totul aici împreună cu ei şi am folosit doar ingrediente naturale. Pentru un gust mai aparte am folosit şi roiniţă, o plantă înrudită cu menta", menţionează coordonatoarea activităţii.

"Este foarte bună şi sănătoasă această limonadă. Am facut-o chiar noi şi este fără chimicale", spune o fetiţă, bucuroasă că a desluşit din tainele gospodăriei.

În cadrul întregului eveniment, clujenii au avut ocazia sa asiste la demonstraţii din bucătăria militară, dar şi să guste din preparate tradiţonale suedeze, româneşti, maghiare, finlandeze, japoneze, sârbeşti și coreene.

Comenteaza