Celebrul hacker clujean IceMan, acuzat că a intrat în contul unui procuror. Câți bani ar fi luat

Celebrul hacker clujean IceMan,  acuzat că a intrat în contul unui procuror. Câți bani ar fi luat

Celebrul hacker IceMan din Cluj, care în urmă cu 8 ani a spart 25 de servere ale NASA şi le-a lăsat americanilor mesaj că ar trebui să îl angajeze, a ajuns din nou în fața magistraţilor.

De data aceasta Robert Butyca, în vârstă de 32 de ani, este acuzat că ar fi intrat în contul unui procuror şi, cu banii luaţi, 650 de lei, ar fi cumpărat un televizor. Hackerul neagă toate acuzaţiile şi spune că este victima unei înscenări, scriu stirileprotv.ro.

Totul ar fi început în luna ianuarie 2016, când sute de persoane din Cluj au primit un mail prin care se preciza că îşi pot cumpăra mai ieftin bilete la un festival de muzică din oraş. În spatele acestor mailuri spune Robert s-ar fi aflat hackeri americani, iar clujeanul nu a făcut decât să oprească atacul informatic. El susţine că imediat după această operaţiune, hackerii americani i-ar fi înscenat toată operaţiunea. Mai precis, în numele lui au intrat în contul bancar al unui procuror din Cluj de unde au sustrat 650 de lei.

Tribunalul l-a condamnt pe Robert la 7 ani de închisoare cu executare, iar miercuri a început la Curtea de Apel procesul lui. Avocaţii săi vor să ceară ajutorul FBI pentru a identifica adevăraţii infractori.

Robert Butyca a devenit celebru după ce în anul 2010 a dat peste cap mai mulţi sateliţi NASA, iar paguba produsă americanilor s-a ridicat atunci la 600.000 de dolari. Însă nu a făcut închisoare nicio secundă pentru această faptă.

Comenteaza