Ceremonie militară în Piaţa Unirii

Ceremonie militară în Piaţa Unirii

Clujenii sunt invitaţi să participe miercuri, 9 mai 2018, începând cu ora 11.00, la festivitatea organizată cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Zilei Europei. 

Festivitatea va avea loc pe platoul pietonal din Piața Unirii și va cuprinde o ceremonie militară, un serviciu religios, precum și un program artistic presărat cu muzică militară, marșuri și cântece patriotice.

Momentele artistice din cadrul festivității vor fi asigurate de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie Gemina, dar și de către elevii Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, corul elevilor Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă" și corul elevilor Liceului Teologic Reformat. Un moment artistic va fi susținut și de elevii Școlii Generale din Bobâlna care alcătuiesc Grupul "Olpretul".

Nu în ultimul rând, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul" din București au pregătit un exercițiu supriză. Vor fi dotaţi cu carabine SKS, acest tip de armament fiind utilizat de gărzile de onoare din întreaga lume la ceremoniile militare. Exerciţiul are menirea de a demonstra capacitatea de concentrare, coordonarea mişcărilor, rezistenţa psihică şi fizică a militarilor.

 

Etichete
Comenteaza