Cesaria Evora este posibil să nu mai vină la Cluj

Cesaria Evora este posibil să nu mai vină la Cluj
Concertul de la Cluj al Cesariei Evora este sub semnul întrebării, anunţă organizatorii.

Celebra artistă Cesaria Evora şi-ar putea contramanda concertul de la Cluj, anunţă organizatorii. Artista are probleme de sănătate.

Cesaria Evora trebuia să concerteze la Cluj în 7 octombrie, în Sala Sporturilor, iar organizatorii spun că se poartă în continuare negocieri şi că abia luni se va şti exact dacă "Diva desculţă" mai vine în România.

Cesaria Evora s-a născut în Mindelo, în insulă Sao Vincente, Capul Verde, pe 27 august 1941. La 20 de ani a intrat în lumea muzicală interpretând cântece melancolice, de tristeţe şi dor. Deşi a devenit Regină Mornas în Capul Verde, a rămas relativ necunoscută la nivel internaţional. Abia în 1987, încurajată de un reputat muzician şi filantrop, exilat din Capul Verde în Portugalia, a susţinut concerte în Portugalia. Treptat, cariera ei a reînceput să prindă contur. Jose Da Silva, francez originar din Capul Verde, care avea să-i devină ulterior mentor şi producător oficial, a invitat-o la Paris, unde a înregistrat albumul La Diva Aux Pieds Nus (Diva Desculţă) în 1988. 

Cesaria Evora cântă întotdeauna cu picioarele goale, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara să.

Discografie: La Diva Aux Pieds Nus (1988), Distino Di Belita (1990), Mar Azul (1991), Miss Perfumano (1992), Cesaria (1995), Cabo Verde (1997), Cafe Atlantico (1999), Sao Vincente Di Longe (2001), Voz D'Amor (2003), Rogamar (2006), Nha Sentimento (2009).  

Comenteaza