Cetăţeni irakieni, găsiţi la frontiera cu Ungaria ascunşi într-un camion cu citrice

Cetăţeni irakieni, găsiţi la frontiera cu Ungaria ascunşi într-un camion cu citrice
Şoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Nădlac II - Csanadpalota au depistat, duminică seara, şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un camion încărcat cu citrice.

La PTF Nădlac- Csanadpalota s-a prezentat, duminică seara, la ieşirea din ţară, cetăţeanul turc Huseyin A., în vârstă de 39 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice din Turcia pentru o societate comercială din Belgia, relatează mediafax.ro.

La controlul autovehiculului, politiştii de frontieră au constatat că sistemul de închidere prezintă urme de relipire, motiv pentru care au deschis semiremorca şi au găsit ascunse printre lazile cu citrice şase persoane.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei şase sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, şoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comenteaza