"Cetăţuia", cartată istoric, sociologic şi arhitectural; zeci de studenţi vin la o şcoală de vară ca să o inventarieze

Zona Cetăţuii din Cluj-Napoca va fi cartată istoric, sociologic şi arhitectural, într-o Universitate de Vară ce va avea loc în primele două săptămâni ale lunii iulie.

"Ordinul Arhitecţilor încearcă ieşirea din planşetă, pe teren, şi relaţionarea profesiei cu administraţiile, respectiv cu universităţile. Universitatea de vară e o punte pentru a rezolva aceste idei punctiform şi generic", spune preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Transilvania, Szabolcs Guttmann. "Am aflat de la Primărie că sunt câteva elemente fierbinţi ca problematică în studiere şi în strategia de dezvoltare a oraşului. nouă ni s-a părut că una dintre cele mai importate zone este Cetăţuia, pentru că este fără doar şi poate belvedere pentru toţi cei care vor să cunoască oraşul şi platforma cetăţuii e un studiu amplu, istoric şi arhitectural, neexploatat până acum", adaugă el.


Şcoala de vară va avea loc în primele două săptămâni din iulie şi va include participarea a 30 de studenţi de la Arhitectură, dar Guttmann spune că numărul va creşte, în funcţie de disponibilitatea altor universităţi. "Ar putea fi peste o sută", a spus el.

Comenteaza