Chetă la Forţele de Muncă pentru şomerul în greva foamei

Chetă la Forţele de Muncă pentru şomerul în greva foamei
Mircea Florea nu mai este în evidenţele AJOFM de o lună. Cu toate acestea, AJOFM Cluj i-a trimis ieri o notificare fostului angajat al Mechel, prin care îi arată că poate plasa doar oameni apţi de muncă. Angajaţii instituţiei au făcut o chetă pentru a-l ajuta şi au strâns 1.000 de lei.

Bărbatul de 58 de ani din Câmpia Turzii este în greva foamei de două săptămâni. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj i-a trimis ieri o notificare scrisă bărbatului prin care i se aduce la cunoştinţă că instituţia poate plasa doar oameni apţi de muncă. Angajaţii AJOFM au făcut o chetă de 1.000 de lei, bani pe care i-au trimis bărbatului ca să se poată descurca şi să-şi ia de mâncare. Mircea Florea a intrat în greva foamei în 31 iulie şi, de atunci, a refuzat 4 locuri de muncă.

„Ca să poată intra în evidenţele instituţiei, trebuie să fie clinic sănătos. În cazul în care dânsul rămâne în greva foamei, nu mai poate fi susţinut de instituţia noastră. În momentul acesta îşi creează singur un prejudiciu. Nimeni nu poate să-l angajeze în starea în care e. Noi am redactat o notificare prin care îi aducem la cunoştinţă acest lucru. Dacă are o stare de sănătate precară noi nu-i mai putem găsi un loc de muncă, pentru că niciun angajator nu riscă să i se întâmple ceva. Un loc de muncă se găseşte foarte greu", a explicat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj. Cu toate că nu mai figurează în evidenţele instituţiei, Mircea Florea a refuzat 4 locuri de muncă găsite de AJOFM Cluj din 31 iulie. „Pentru domnul Florea am găsit un post de manipulant mărfuri la Oncos, un post de agent pază, un post la lucrările de la Aeroport şi un loc de muncă la firma de ecarisaj. Le-a refuzat pe toate. Atunci am decis să-l ajutăm noi şi am făcut un gest umanitar, pentru că e o situaţie deosebită şi colegii mei au strâns 1.000 de lei şi i-au înmânat în ideea de a avea bani de mâncare, pentru ca starea de sănătate să nu mai fie un impediment în găsirea unui loc de muncă", a completat directorul AJOFM Cluj. Înainte să fie disponibilizat de la o subsidiară a firmei Mechel, Florea a lucrat ca muncitor asamblor la Nokia. În opinia autorităţilor, soluţia de moment pentru grevist ar fi să primească ajutor social. Primarul municipiului Câmpia Turzii, Ioan Hanga, a explicat că bărbatul poate beneficia de ajutor de la municipalitate dacă depune o cerere în acest sens. „Să depună un dosar la noi, să vedem dacă e eligibil pentru acordarea ajutorului social", a declarat primarul din Câmpia Turzii.

 

Comenteaza