Cine decorează vitrinele marilor magazine clujene

Cine decorează vitrinele marilor magazine clujene
V-aţi întrebat vreodată cine decorează vitrinele marilor magazine? ziuadecj.ro vi-l prezintă pe cel mai apreciat decorator de vitrine din Cluj.

Nu e o noutate că vitrinele ne fac cu ochiul şi ne atrag în magazine. Felul în care sunt aranjate şi puse în valoare exponatele reprezintă cam 50% din venitul patronilor. Dar cine decorează aceste vitrine? Marile magazine nu îşi lasă angajaţii să facă acest lucru, ci apelează la specialişti.

Emanuel Iuhas este unul dintre cei mai căutaţi decoratori de vitrine din Cluj. Emanuel este pasionat de modă de când se ştie. A început ca asistent de vânzări, dar şi-a dat seama că stilizarea manechinilor, busturilor şi vitrinelor este ceea ce i se potrivea cel mai bine.

„E o meserie foarte frumoasă, se câştigă bine, faţă de salariul mediu pe economie şi e creativă, singurele limite fiind impuse de şabloanele create de către marile branduri şi magazine. Ce fac eu presupune nu doar decorarea vitrinelor, ci şi amenajarea magazinului, stilizarea busturilor şi manechinilor în store", ne-a spus Emanuel Iuhas.

Potrivit decoratorului, în Cluj există prea puţini oameni care lucrează în acest domeniu. „Există decoratori regionali sau chiar naţionali, care realizează vitrinele mai multor magazine. De multe ori, ei sunt oamenii care vin din alte oraşe şi modifică faţada de prezentare o dată la o lună jumătate sau două" .

Iuhas ne-a mai relatat faptul că cel mai bine se câştigă la aranjarea noilor colecţii vestimentare, dar şi vitrinele de sărbători captează o atenţie sporită din partea potenţialilor cumpărători.

Cel mai cunoscut decorator de vitrine din lume este Simon Doonan, de la Barneys New York, britanic de origine, dar care s-a afirmat în SUA.

 

Comenteaza