Cine este românul depistat cu noul coronavirus

Cine este românul depistat cu noul coronavirus

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineața, la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Pacientul nu prezintă simptome specifice, iar medicii au stabilit deja o schemă de tratament.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat şi supravegheat în ultimele două zile, au anunţat autorităţile. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

Primarul comunei Prigoria, din judeţul Gorj, Iuliana Iliescu, a declarat, miercuri seara, pentru Mediafax, că pacientul confirmat cu noul coronavirus locuieşte cu bunicii şi părinţii în satul Dobrana.

Potrivit primarului, tânărul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului, care îi aparţine italianului de 71 de ani, diagnosticat, la Rimini, cu Covid-19.

„Băiatul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului în Târgu-Jiu. Au mai luat probe din localitate şi urmează să mai ia. Avem un număr total de 16 probe, de la vecini. Avem decizie de la inspectorat, închidem şcolile, grădiniţele, măsuri de carantină la domiciliu, le asigurăm noi prin primărie apă şi hrană pentru 20 de persoane. Izolate la domiciliu sunt cele şapte şi cele cărora urmează să le recolteze. O să decidem dacă închidem şi primăria", a spus Iuliana Iliescu.

Conform News.ro, edilul comunei Prigoria a precizat la Antena 3 că prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu. De asemenea, Iuliana Iliescu a precizat că bărbatul, a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Comenteaza