Circulaţia redeschisă pe podul surpat din centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Circulaţia redeschisă pe podul surpat din centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO
Principala arteră din oraş, care leagă Piaţa Mihai Viteazu de strada Traian, e în pericol să se prăbuşească de tot. Angajaţii Primăriei fac verificări şi expertize la pod şi susţin că s-ar fi surpat din cauza maşinilor care ar fi circulat pe trotuare.

Podul Traian s-a surpart în această noapte pe o porţiune de 20 de metri. Cu toate acestea, circulaţia a rămas deschisă, iar pietonii pot circula pe pod. Incidentul s-a produs la doar 4 luni după ce o bătrână de 83 de ani din Cluj-Napoca era să cadă în Someşul Mic, în luna aprilie, din cauza unei găuri în pod.

UPDATE 09:10 : Reprezentanţii Primăriei nu au putut fi contactaţi pentru o reacţie.

UPDATE 9:44: Angajaţii Primăriei fac verificări şi expertize la pod şi susţin că s-ar fi surpat din cauza maşinilor care ar fi circulat pe trotuare.

"Partea carosabilă a fost închisă circulaţiei. În acest moment se află la faţa locului angajaţi ai primăriei şi expertul care a întocmit expertiza tehnică şi studiul de prefezabilitate pentru a da soluţia de remediere. Ca proiect de reabilitare, podul va fi pe următoarea şedinţă de Consiliu Local cu aprobarea studiului de prefezabilitate, primul pas prntru reabilitarea sa. Cauza producerii surpării este probabil trecerea cu autoturismele pe zona de trotuar", a comentat, pentru ZIUA de CLUJ, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

UPDATE 11:11: IPJ Cluj: "Pe pod circulaţia este deschisă"

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj susţin că pentru circulaţia pe podul Traian nu s-au impus restricţii de circulaţie.

"Nu sunt restricţii de circulaţie pe pod. Administratorul drumului trebuie să ia decizia dacă structura de rezistenţă a podului este în pericol", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

UPDATE 12:02: În baza unei Hotărâri de Guvern de marţi, angajaţii din sectorul public au liber astăzi. ziuadecj.ro a cerut documentaţia tehnică şi studiul de prefezabilitate intocmite pentru podul de pe strada Traian.

UPDATE 12.37: Specialistul în drumuri Mihai Iliescu a inspectat situaţia podului şi spune că doar o conductă împiedică trotuarul să cadă în Someş. Vezi aici ce spune

UPDATE 12:53: IPJ Cluj: "Dacă ar fi fost afectată structura carosabilă am fi putut solicita închiderea circulaţiei"

"Nu avem specialist în construcţii. Dacă apăreau în pod probleme vizibile şi în partea carosabilă, puteam solicita Primăriei închiderea podului", a punctat, pentru ziuadecj.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

UPDATE 13:17: DRDP Cluj: "Nu ştiam că podul s-a surpat!"

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj sunt în concediu şi ei. Contactaţi telefonic, ofiţerii de serviciu susţin că nu ştiau că s-a surpat o parte din podul din centrul municipiului.

"Nu am ştiut. Mă interesez. Trebuie să vedem dacă e vorba despre un drum judeţean sau nu", a spus ofiţerul de serviciu al DRDP Cluj, Dorin Baciu.

UPDATE 13:28: Poliţia Rutieră: "S-a închis circulaţia pe pod, pe ambele sensuri"

"Se lucrează pe pod. Ambele sensuri de mers sunt închise până se va remedia situaţia. Circulaţia autoturismele vor putea merge pe rute ocolitoare, prin Piaţa Mihai Viteazu sau pe la Astoria", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

UPDATE 13:38: DRDP Cluj: "Noi ne ocupăm doar de podurile judeţene"

"E podul Primăriei. Nu avem nicio tangenţă cu ei. E strict problema lor", a completat ofiţerul de serviciu al DRDP Cluj.

UPDATE 13:44: RATUC a deviat circulaţia şi a pus 14 autobuze pe liniile de troleibuze care trec peste podul Traian. Singura staţie afectată e Flip. În prezent circulaţia a fost deviată pe la Urania. Nu se ştie care e traseul de avarie în cazul autobuzelor 9 şi 35, care şi ele, în mod normal, traversează podul Traian.

Directorul RATUC, Radu Neag a explicat că circulaţia troleibuzelor a fost redirecţionată. În locul troleibuzelor 1, 3 şi 4 au fost puse în circulaţie, suplimentar, 14 autobuze.

"Avem câte 5 autobuze pe liniile troleelor 3 şi 4 şi câte 4 autobuze pe linia lui 1. Singura staţie afectată e cea de la Flip, dar am anunţat călătorii prin intermediul staţiilor Info Trafic. Traficul a fost redirecţionat pe la Urania şi apoi se continuă pe strada Traian", a explicat directorul RATUC, Liviu Neag.

UPDATE 14:24: RADP Cluj: "Noi nu avem lucrări în zonă"

Directorul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca susţine că angajaţii instituţiei nu desfăşoară lucrări pentru reabilitarea podului Traian. Podul Traian a fost închis acum o oră.

"Noi nu avem lucrări în zonă", a arătat directorul RADP Cluj-Napoca, Ioan Morocăzan.

UPDATE: 14:35: RATUC Cluj-Napoca: autobuzele 35 şi 9, redirecţionate pe Horea

Circulaţia în Cluj-Napoca este dată peste cap, din cauza surpării podului Traian. Oficialii RATUC au deviat şi autobuzele 35 şi 9 pe strada Horea.

"Autobuzele 35 şi 9 au fost direcţionate pe strada Horea până la remedierea circulaţiei", a spus Liviu Neag, directorul RATUC.

UPDATE 14:51: RADP: "Am fi intervenit pe pod dacă am fi avut contract cu Primăria"

"Noi nu avem contract cu Primăria. Dacă am fi avut, am fi putut interveni noi pentru reabilitarea drumului şi podului", a punctat Ioan Morocăzan.

UPDATE 15:00: KIAT: "Încă se lucrează pe pod. Am intervenit la solicitarea Primăriei"

"Am intervenit pe pod la solicitarea Primăriei. Încă se desfăşoară lucrări", a comentat, pentru ZIUA de CLUJ, Cristina Pop, reprezentantul Kiat.

UPDATE 15:23: Reprezentanţii Kiat susţin că traficul pe partea carosabilă va fi redeschis deseară.

"Am intervenit la solicitarea Primăriei. La această oră lucrează pe pod un buldoexcavator, utilaje de mică mecanizare, un trailer şi două macarale. Ele lucrează de la ora 10:30. La solicitarea Primăriei am intervenit. Traficul pe partea carosabilă va fi redeschis deseară", a completat reprezentantul Kiat, Cristina Pop.

UPDATE 17.22: Începând cu ora 17.30 se va redeschide circulatia auto pe podul Traian, pe trei benzi, urmând ca circulaţia pe cea de-a patra bandă să fie reluată în cursul acestei seri. "Menţionăm că în zonă au fost luate măsuri de protecţie, urmând să se circule cu restricţii de viteză. În ceea ce priveşte circulatia pietonală pe podul Traian, aceasta va ramane închisă pe trotuarul avariat", spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. 

Comenteaza