Circulaţie reluată pe DN 6, DN 59C şi DN 1A, autostrada Arad-Timişoara rămâne închisă

Circulaţie reluată pe DN 6, DN 59C şi DN 1A, autostrada Arad-Timişoara rămâne închisă
Circulaţia pe DN 6 (Biled - Sânnicolau), DN 59C (Jimbolia - Sânicolau Mare) şi DN 1A Cheia - limita judeţ Braşov, care era întreruptă pe anumite sectoare, din cauza vremii nefavorabile, a fost redeschisă, în timp ce autostrada Arad-Timişoara rămâne închisă, informează CNADNR.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pe DN 1A, între kilometrul 155+100 şi kilometrul 155+300, se circulă restricţionat pe un singur sens, iar în prezent se acţionează în vederea asigurării circulaţiei pe întreaga parte carosabilă.

Tot pe DN 1A, în dreptul kilometrului 149, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, din cauza unor tiruri blocate.

Pe autostrada Arad - Timişoara, între kilometrii 503+650 şi 535+850, circulaţia este în continuare întreruptă, din cauza viscolului. CNADNR precizează că acţiunea de deszăpezire a părţii carosabile pentru acest sector de drum a început odată cu diminuarea viscolului.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a cerut Ministerului Apărării Naţionale, duminică, să sprijine, în caz de nevoie, intervenţia pe drumurile acoperite cu zăpadă, a declarat, duminică, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.

Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă. Drumurile naţionale acoperite de zăpadă sunt în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Alba, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Galaţi, Bacău, Suceava, Iaşi, Mureş, Vrancea şi Botoşani.

De asemenea, CNADNR a precizat că atât Vama Nădlac, cât şi Vama Cenad au fost închise de autorităţile ungare.

Meteorologii au prelungit până luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei şi viscol pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din jumătatea de est a ţării.

 

Comenteaza