CJ Cluj, invitație pentru festivalieri la Castelul Bánffy de la Răscruci: „Nu veți regreta”

CJ Cluj, invitație pentru festivalieri la Castelul Bánffy de la Răscruci: „Nu veți regreta”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Programul de vizitare pentru obiectivul turistic de la Răscruci este zilnic, între orele 9.00 și 22.00.

Forul administrativ județean clujean a lansat invitația la Castel, în contextul festivalului de la Bonțida.

Reamintim pe această cale festivalierilor de la Bonțida, participanți la Electric Castle 2024, faptul că, dacă tot se află în zonă, au posibilitatea de a vizita și Castelul Bánffy din Răscruci. Programul de vizitare este zilnic, între orele 9.00 și 22.00.

Recent restaurată de Consiliul Județean Cluj, cu ajutorul fondurilor europene și al celor din bugetul județului, această veritabilă perlă arhitecturală a Clujului și a întregii Transilvanii și-a recăpătat pe deplin strălucirea de altădată.

Îi invităm, deci, pe toți cei aflați în zonă să treacă pragul Castelului Bánffy din Răscruci. Îi asigurăm că nu vor regreta și că vor fi cu adevărat impresionați!”, au transmis reprezentanții CJ Cluj.

Recent inaugurat la finalul investițiilor, Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea în urma lucrărilor de restaurare, conservare și punere în valoare derulate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare de cca. 11,5 milioane de euro.

Lucrările au vizat atât zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, cât și componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile etc.

Proiectul a avut drept obiectiv transformarea Castelului într-un Centru Cultural reprezentativ pentru județ, etajul castelului cuprinzând un spațiu destinat unei biblioteci/mediateci, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, precum și grupuri sanitare. Totodată, subsolul imobilului include un spațiu expozițional.

Investiția a vizat și restaurarea parcului castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Comenteaza