Clanul Rostaş, care fura în Londra şi ridica palate în Huedin, condamnat la închisoare în Anglia

Clanul Rostaş, care fura în Londra şi ridica palate în Huedin, condamnat la închisoare în Anglia
Banda de ţigani din Huedin care fura din trenuri, în Marea Britanie, ajunge la închisoare. Instanţa s-a pronunţat ieri în acest caz şi i-a condamnat la detenţie.

Cei cinci membri ai clanului Rostaş din Huedin au primit pedepse  între un an şi trei luni de închisoare. Aceştia furau din trenurile din Londra, profitând de neatenţia călătorilor sau de faptul că aceştia dormeau. În casa clanului Rostaş din Londra au fost găsite televizoare de ultimă generaţie, bani şi documente care îi ajutau să obţină ajutoare sociale.

Familia Rostaş are adevărate palate în Huedin, neterminate. Cei cinci membri ai familiei au fost arestaţi la sfârşitul lunii trecute. Vezi aici detalii

Ancheta poliţiştilor britanici în cazul acestei bande de hoţi durează de doi ani. În februarie, au fost arestaţi alţi patru membri ai familiei de romi, care au pledat vinovaţi faţă de acuzaţiile de furt care li se aduc.

Banda se urca în trenurile care mergeau spre Londra şi umblau din vagon în vagon, furând telefoane mobile, bani şi genţi de la pasagerii care dormeau. În doi ani, această bandă a făcut cel puţin 185 de victime dovedite, însă poliţia estimează că numărul britanicilor jefuiţi trece de 500.

Cinci membri ai familiei Rostaş au fost condamnaţi ieri la închisoare. "Dar unii vor putea fi eliberaţi în câteva săptămâni", arată Daily Mail.

Fraţii Romulus Rostaş (18 ani), Marin (25), vărul lor Cornel (22) şi un alt văr, Govinder (17), au pledat "vinovat" de la mijlocul procesului, "datorită unei aşa-numite "Goodyear" audieri, în care avocaţii apărării primesc sfaturi de la judecător în ce priveşte sentinţa pe care un pârât ar putea-o aştepta dacă îşi recunoaşte vinovăţia", mai arată publicaţia. un al cincilea membru al familiei, Robert (23), şi-a admis deja vinovăţia în acest caz.

Cornel Rostaş a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare, Marin - la trei ani, iar Robert - la 30 de luni. Romulus a primit o condamnare de 18 luni, iar Govinder - de un an. "Romulus va fi eliberat în cinci luni, iar Robert va rămâne închis mai puţin de un an", arată Daily Mail.

Judecătorul Peter Clarke a descris afacerea familie Rostaş ca o "afacere criminală foarte bine organizată şi stabilă". "E deprimant să vezi o familie cu atât de mulţi membri că arată o criminalitate atât de bine înrădăcinată", a spus judecătorul, citat de Daily Mail.

Luminiţa, mama a trei dintre cei cinci - Marin, Robert şi Romulus - a fost agitată în faţa clădirii instanţei: a strigat şi i-a acuzat pe procurori de abuz şi l-a lovit pe un ofiţer de poliţie cu pumnii în piept. Soţia lui Marin, Andrea Ferencz, a fost arestată după ce l-a scuipat pe un fotograf.

citeşte aici toată relatarea audierilor de ieri

Etichete
Comenteaza