Foto Clubul Interact Transilvania Cluj-Napoca lansează proiectul Tête-à-tête

Acest proiect este destinat promovării creației artistice și a artei în spațiul public, respectiv a unor tineri artiști care să devină o componentă activă în viitor.

Activitatea principală se axează pe o expoziție organizată la Plankton Gallery, în perioada 26-28 mai 2023, cu deschiderea oficială în data de 26 mai de la ora 17.

Pe lângă această activitate, proiectul în sine reprezintă și un pas spre implicarea spațiului artistic al tinerilor în activitățile cotidiene și în cele de sprijinire a unor proiecte cu caracter social. În acest sens, activitatea artistică, reprezentată de expoziție în sine, este dublată și de o componentă caritabilă. Astfel, se vor strânge donații care mai apoi vor fi înaintate Asociației Little People, cu scopul de a sprijini proiectele lor curente.

Aceste două obiective sunt lancea valorică a inițiatorilor și o sinergie în acest sens ajută nu numai la promovarea creațiilor tinerilor artiști, ci crează și o legătură cu un alt segment al vieții cotidiene, cel al filantropiei și al dorinței de implicare în sprijinirea unor proiecte de natură socială.

Edițiile trecute, organizate la București, au reușit să devină repere pentru activitatea inițiatorilor și să creeze o legătură între dorința de a promova creația artistică și cea de a oferi un spațiu de dezvoltare propice pentru tineri.

Clubul Interact Transilvania Cluj-Napoca, parte din familia Rotary Transilvania Cluj-Napoca, reprezintă o organizație non-guvernamentală, non-profit, constituită din elevi cu vârstele între 12 și 18 ani, care aspiră la crearea unui impact pozitiv în comunitatea noastră, cu scopul final de a o îmbunătăți. Conceptul de anul acesta (Cișmigiu se află la cea de-a 7 ediție Tete-a Tete) se bazează pe introspecții individuale. Din cauza factorilor externi, oamenii nu se exteriorizează emoțional, iar, prin expoziția din acest an, dorim să creăm un "safe space" ce încurajează autenticitatea față de sine.

Pe parcursul celorlalte ediții organizate de Interact Cișmigiu, la București, au fost sprijinite diferite cauze: cele ale Asociației Identity (pentru persoane cu autism), s-a contribuit la construirea bibliotecii Școlii din Săbăreni, la sprijinirea Asociaţiei Casa Ioana (luptă împotriva violenței domestice), a Asociaţiei Arhipera (ONG ce urmăreşte să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale grupurilor vulnerabile din cadrul comunităţilor aflate în sărăcie extremă), activitățile Hopes and Homes for Children (ajută copiii din mediile defavorizate), ARAS (Asociatia Romana AntiSida).

Comenteaza