Cluj: Amenzi de zeci de mii de euro într-o singură zi pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Cluj:  Amenzi de zeci de mii de euro într-o singură zi pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Aproape 1.000 de polițiști și jandarmi clujeni au făcut verificări, în ultimele 24 de ore, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore, la Cluj, 953 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului tip de coronavirus.

Autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 994 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare, forțele de ordine au aplicat peste 109 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 188.190 de lei.

De asemenea, 23 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost înregistrate 8 dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La nivel național au fost întocmite, până în prezent, 497 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.318 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.005.343 de lei.

 

Comenteaza