Cluj: Amenzi de zeci de mii de lei în prima seară cu restricții de la ora 22

Cluj: Amenzi de zeci de mii de lei în prima seară cu restricții de la ora 22

Polițiștii clujeni au continuat acțiunile în sistem integrat în vederea impunerii respectării normelor instituite în perioada stării de alertă, în special în contextul instituirii noilor restricții de circulație.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, duminică, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării Mobile Ștefan Cicio Pop Cluj-Napoca, dar și polițiști locali, au continuat acțiunile cu scopul impunerii respectării normelor în vigoare pe perioada stării de alertă și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

La acțiune au participat 443 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, fiind legitimate peste 1.560 de persoane și verificate 135 de societăți comerciale. Totodată, au fost oprite pentru control 209 mijloace de transport persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de Coronavirus, la nivelul întregului județ au fost aplicate 179  de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.000 de lei.

În ceea ce privește Cluj-Napoca, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi și polițiști locali au continuat acțiunile în sistem integrat în vederea impunerii respectării normelor instituite în perioada stării de alertă, în special în contextul instituirii noilor restricții de circulație, care prevăd interdicția de a se deplasa pe drumul public fără un motiv întemeiat și fără a avea o declarație pe proprie răspundere sau de la angajator.

Totodată, s-a acționat în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale. Acțiunea s-a desfășurat în trei etape, în intervalul orar 10.00-14.00, 15.00 –22.00  respectiv 22.30-01.00, fiind legitimate 306 persoane și verificați peste 100 de operatori economici. De asemenea, au fost oprite pentru control 114 autoturisme.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale,  66 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020 unor persoane care nu purtau mască de protecție, încălcând astfel prevederile în vigoare.

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de circulație rutieră și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza