Cluj: Cinci bărbați prinși la furat de lemne

Cluj: Cinci bărbați prinși la furat de lemne

Jandarmii clujeni au surprins cinci bărbați în timp ce tăiau și încărcau material lemnos într-o remorcă, în zona comunei Cornești, fără să dețină documentele legale necesare.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 5 Gherla, aflat în patrulare în zona împădurită aparținând comunei Cornești din județul Cluj pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională, pe linie silvică, au surprins cinci bărbați în timp ce tăiau și încărcau material lemnos într-o remorcă.

În urma verificării documentelor, jandarmii clujeni au constatat faptul că aceștia nu dețineau documentele legale necesare.

"S-au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile de a fi infracțiuni de ,,tăiere ilegală  de arbori”, respectiv ,,furt de arbori tăiați”, fapte prevăzute și sancționate de Codul silvic și au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, materialul lemnos, având un volum de 5 metri cubi, a fost predat Ocolului Silvic Gherla", au transmis reprezentanții IJJ Cluj.

Comenteaza