Cluj este cel mai poluat oraș din Europa. VEZI TOPUL european

Cluj este cel mai poluat oraș din Europa. VEZI TOPUL european

Cluj-Napoca a ajuns pe primul loc în clasamentul celor mai poluate orașe din Europa, din punct de vedere al NO2 (dioxid de azot).

Airly, compania care se ocupă de monitorizarea calității aerului, a publicat analiza lunară cu privire la poluarea aerului în orașele din Europa, care clasifică orașele pe baza gradului de poluare a aerului, măsurat prin nivelurile de PM10 (particule în suspensie) și NO2 (dioxid de azot).

Analiză PM10
PM10 este o particulă în suspensie (numită și poluarea cu particule), termenul folosit pentru un amestec de particule solide și picături de lichid găsite în aer. Scăderea concentrațiilor este clar vizibilă în comparație cu aprilie 2021, când unele orașe au înregistrat rezultate mult mai mari, cum ar fi Milano (42,8), Łódź (29,1). Deși concentrațiile de PM10 au scăzut relativ, Napoli a fost din nou în fruntea clasamentului (23,91), alături de o serie de orașe din Spania (Gijon, Sevilla, Oviedo). Concentrațiile de PM10 în orașele poloneze au scăzut semnificativ - cea mai mare scădere s-a înregistrat în Tychy, cu un Indice al Calității Aerului (CAQI) de 16,82.

Analiza NO2
NO2 este un poluant care dăunează celulelor sistemului imunitar din plămâni și provoacă o susceptibilitate crescută la infecții respiratorii. Poate face astmaticii mai sensibili la alergeni, ducând la un efect negativ asupra sistemului respirator. NO2 este produs din combustia combustibilului, liderul în concentrația de NO2 fiind orașul Cluj-Napoca (17.53). Orașul britanic Newcastle Upon Tyne a înregistrat o concentrație puțin mai mică (17.05), în timp ce podiumul a fost închis de liderul PM10, Napoli, clasându-se pe același loc cu orașul apropiat Giugliano din Campania.

Mai multe AICI!

Clasamentul celor mai poluate orașe mari din Europa (NO2) în mai 2021:

Cluj este cel mai poluat oraș din Europa. VEZI TOPUL european

loading...
Comenteaza