Video Cluj: Florești se transformă, din nou, într-o scenă a culturii și tradiției. Revine festivalul "România cea Frumoasă"!

Cluj: Florești se transformă, din nou, într-o scenă a culturii și tradiției. Revine festivalul "România cea Frumoasă"!
| Foto: Facebook/România cea frumoasă

A doua ediție a festivalului "România cea Frumoasă" va avea loc în comuna Florești, în Parcul Poligon, din 1 până în 3 Septembrie 2023.

„România cea Frumoasă” revine în forță și transformă comuna Florești, timp de trei zile, într-o scenă a culturii și tradiției!

„O sărbătoare a identității și tradițiilor românești, festivalul este dedicat sărbătoririi și aprecierii bogăției și diversității culturale a României, promițând a fi un eveniment cultural unic.

Fiecare acord, dans și meșteșug își așteaptă momentul de strălucire. Alăturați-vă nouă și sărbătoriți în inima Transilvaniei acolo unde tradițiile prind viață”, transmit organizatorii.

Cea de-a doua ediție a festivalului "România cea Frumoasă" va avea loc în Parcul Poligon, din 1 până în 3 Septembrie 2023.

Ce aduce această ediție?

- Prezența meșteșugarilor ce vor organiza ateliere diversificate: de la roata olarului și țesut, până la crearea podoabelor și pictură pe lemn, sub îndrumarea “Asociației Meșterilor Populari Clujeni”.

- Aventuri culinare cu ateliere de făcut plăcinte și pupeze, ghidate de "Pâinea de sub Deal".

- Explorări muzicale incluzând ateliere de cântat și personalizat tulnice.

- Reprezentații artistice a celor mai renumiți artiști din 7 zone etno-folclorice ale României.

- Colaborări speciale cu școlile, grădinițele, bisericile din comuna Florești și din proximitate, fiecare dintre acestea prezentând un moment muzical sau artistic în cadrul festivalului.

Aceste inovații reflectă spiritul de unitate și respect față de tradițiile noastre și subliniază frumusețea și diversitatea culturală a României.


Festivalul "România cea Frumoasă" își propune să creeze un cadru unde artiștii, meșteșugarii și comunitățile locale să poată sărbători și să împărtășească moștenirea culturală a României. Scopul este de a oferi o experiență autentică și memorabilă tuturor participanților.

Realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Florești, festivalul se consolidează ca un pilon esențial în promovarea și conservarea patrimoniului cultural al regiunii.

Comenteaza