Cluj: Weekend cu tineri băuți și drogați la volan. Unul nu avea nici permis

Cluj: Weekend cu tineri băuți și drogați la volan. Unul nu avea nici permis

Doi tineri au fost depistați, duminică, în trafic, de polițiștii clujeni, în timp ce conduceau, unul sub influența alcoolului, celălalt sub influența drogurilor.

Astfel, duminică, în jurul orei 17.00, polițiștii municipiului Gherla au oprit pentru verificări un autoturism condus de către un tânăr, de 19 ani, din același municipiu, pe strada 1 Decembrie 1918.

Testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor psihoactive, tânărul fiind astfel condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, dar în jurul orei 00.05, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Cluj-Napoca în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN1 R, în comuna Sâncraiu, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, la testarea acestuia cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive a fost înregistrat rezultat pozitiv.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt caz este cel al unui șofer depistat băut la volan de către polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene. Potrivit IPJ Cluj, cel în cauză a fost oprit pe DN1C E576, în localitatea Jucu, duminică, în jurul orei 11.20, în timp ce se deplasa din direcția Cluj-Napoca înspre municipiul Gherla.

"Testarea cu aparatul etilometru a acestuia a indicat o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la unitatea medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", au transmis polițiștii.

Comenteaza