Clujean, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală. A fraudat statul cu peste un milion de lei

Clujean, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală. A fraudat statul cu peste un milion de lei
Un clujean este cercetat de poliţişti pentru complicitate la evaziune fiscală, bănuit fiind că ar fi sprijinit un agent economic să prejudicieze statul român cu peste un milion de lei. Cum acţiona.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost împuternicit să reprezinte o societate comercială în vederea achiziţionării de autoturisme second-hand din străinătate, încasând comisioane în numele agentului economic, pentru fiecare vehicul cumpărat.

"În urma achiziţionării, din spaţiul UE, respectiv a comercializării autovehiculelor pe teritoriul României, nu s-a achitat TVA-ul aferent acestor tranzacţii. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare de aproximativ 1.087.000 lei", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

În urma verificărilor făcute, poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Cluj au extins cercetările faţă de tânărul de 29 de ani, pentru complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi recuperarea prejudiciul creat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 privind prevnirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Comenteaza