Video Clujean cu suflet mare! A pus un coş cu alimente pe stradă pentru nevoiaşi

Clujean cu suflet mare! A pus un coş cu alimente pe stradă pentru nevoiaşi

În plină epidemie de coronavirus, există şi oameni cu suflet mare. Un clujean a montat un coș metalic pe stradă și lasă alimente pentru nevoiași.

În acest context mă tot gândesc la diverse metode prin care pot să dau o mână de ajutor. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să fac o donație către un spital din Cluj-Napoca, orașul în care locuiesc.

O a doua idee mi-a venit ideea după ce am văzut un reportaj din Italia. Situația din sudul țării este de așa natură acolo, încât oamenilor rămași fără loc de muncă le este greu să își asigure necesitățile de bază precum hrana sau adăpostul. Unii încearcă să îi ajute pe cei care nu își mai permit să-și cumpere mâncare, agățând plase cu alimente pe garduri sau atârnând coșuri de la balcoane. Trecătorii pun produse sau iau produse, în funcție de posibilități sau necesități. Dacă încă nu se vede pe străzile din România, asta nu înseamnă că nu ne îndreptăm și noi în aceeași direcție nefericită.

Am luat o bucată de panou de gard bordurat pe care am tăiat-o și îndoit-o, pentru a realiza un fel de coș pentru depozitarea alimentelor. Am listat o foaie A4 pe care am scris câteva instrucțiuni. Am cumpărat de la magazin niște produse alimentare (pâine, legume, salam, caș, sana și câteva conserve). Am montat coșul metalic pe un gard într-o zonă mai circulată dintr-un cartier din Cluj-Napoca și am pus plasele în coș. Am filmat totul în încercarea de a trimite mesajul acolo unde lipsește încurajarea, dar există bunăvoință, scrie Raul Bâldean pe blogul său.

Clujeanul i-a îndemnat și pe alții să îi urmeze exemplu, subliniind cât este de important, în această perioadă, să ajutăm cât putem. „Dacă crezi că poți ajuta și tu într-un fel, poți lua exemplu sau găsi o altă metodă pentru a fi util societății”.

Comenteaza