Clujean mort după ce a făcut stop cardiac în sala de sport. Ambulanţa ar fi ajuns după jumătate de oră, fără defibrilator

Clujean mort după ce a făcut stop cardiac în sala de sport. Ambulanţa ar fi ajuns după jumătate de oră, fără defibrilator

Un bărbat de 46 de ani, care făcea culturism la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii, a decedat luni seara, după ce a făcut stop cardiac.  Ambulanţa ar fi ajuns după mai bine de jumătate de oră de la apelul la 112 şi nu ar fi fost dotată cu defibrilator. Acuze sunt aduse şi conducerii spitalului din localitate. 

Cornel Cadar avea 46 de ani şi a mers la sală pentru a-şi face obişnuitele exerciţii de forţă. La un moment dat, în timp ce voleibaliştii de la CSM Câmpia Turzii îşi terminaseră antrenamentul şi se pregăteau să părăsească sala, au auzit strigătele soţiei victimei, care a solicitat ajutor, relatează Turda News.   

"S-a sunat imediat la 112, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze până la sosirea ambulanţei. Iniţial, prima ambulanţă a venit de la Turda, la 30 de minute şi ceva după apelul efectuat la 112. Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. Acolo, o nouă surpriză: nu exista un defibrilator! Aşa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exerciţiile de resucitare. Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră. Din păcate, bărbatul a decedat.", arată sursa citată. 

De ce nu s-a folosit defibrilatorul 

Conducerea Spitalului Municipal ”Dr.Cornel Igna” Câmpia Turzii a precizat că are în dotare 4 defibrilatoare funcţionale, care se utilizează numai când există activitate cardică, în lipsa acesteia echipa medicală intervine cu alte manopere şi manevre medicale, conform protocoalelor medicale şi mentionate în fişele de monitorizare. De asemenea, reprezentanţii Ambulanţei au precizat că inclusiv autospeciala avea defibrilator, că a fost conectat, dar că victima nu avea suflu sistolic, iar din acest motiv aparatul nu descarcă şoc.  

 

 

Comenteaza