Clujeanca decedată în accidentul din Muntenegru, condusă pe ultimul drum FOTO

Clujeanca decedată în accidentul din Muntenegru, condusă pe ultimul drum FOTO
Circa 150 de persoane au participat, astăzi, în Cimitirul Central, la slujba de înmormântare a clujencei Aurora Morar, decedată în accidentul rutier din Muntenegrul. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor şapte preoţi în frunte cu episcopul vicar Vasile Şomeşanul.

Aurora Morar a fost condusă pe ultimul drum de familie, la cimitir fiind prezentă şi Loredana- fiica care a supravieţuit accidentului din Muntenegru, rude, dar şi de vecini ori colegi de muncă. Niciun oficial clujean nu a luat parte la eveniment, însă edilul Emil Boc a trimis o coroană de flori în numele Primăriei Cluj-Napoca.

Familia a dorit ca slujba de înmormântare să fie una privată, jurnaliştii fiind ţinuţi la intrarea în cimitir.

"Tragedia întâmplată în dimineaţa zilei de duminică a îndoliat nu numai familiile care au avut direct de suferit prin decesul celor apropiaţi, ci au apropiat mult două popoare, poporul român şi poporul muntenegrean, care în mod desăvarşit s-au dăruit pentru ajutorarea celor care aveau nevoie. Este greu să dăm noi o apreciere duhovnicească la ceea ce s-a întâmplat însă prin durerile mari pe care le aduc anumite evenimente din viaţa personală Dumnezeu poate să ne aducă mai aproape de ceea ce trebuie să fie simpatie, solidaritate, comuniune în astfel de momente. Slujba a fost una obişnuită care se oficiază la orice înmormântare, însă a avut o încărcătură mult mai puternică pentru că de data aceasta sunt implicate două popoare care au arătat că trăiesc în slavă", a spus episcopul Vasile Someşanul după slujba de înmormatare.

În timpul pomenei de la cimitir, fiicei supravieţuitoare i s-a făcut rău şi a stat tot timpul în maşină alături de rude. Vecinii familiei spun că aceasta se simte bine fizic, dar psihic este distrusă. Despre mama ei, Aurora Morar, nu au decât cuvinte de laudă. "Era o femeie harnică şi bună. A plecat în concediu cu fiica ei cea mică ca să mai ia o pauză de la muncă. Şi în timpul tragediei a făcut ce ar face orice părinte pentru un copil, să protejeze".

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

 

 

 

Comenteaza