Clujeanul pus la şefia Companiei de Autostrăzi, dat afară azi de Şova

Clujeanul pus la şefia Companiei de Autostrăzi, dat afară azi de Şova
Şeful CNADNR va fi dat afară, anunţă azi ministrul Dan Şova. E vorba de clujeanul Mircea Pop, care şi-a măritat recent fiica în Italia, într-un eveniment ce ar fi costat o jumătate de milion de euro.

Decizia de a-l schimba pe Mircea Pop din funcţia de şef la CNADNR a fost luată de Şova azi, relatează Realitatea TV. Pop, director interimar la CNADNR, va fi schimbat azi din funcţie, dar numai după convocarea în acest sens a Consiliului de Administraţie al Companiei de Autostrăzi. Consiliul de Administraţie al CNADNR e condus de Florin Constantinescu în calitate de preşedinte, iar membrii acestuia sunt Toma Longin COcoci, Monica Truter, Liviu Cărare, Bogdan Cotarlici, Ciprian Goriţa şi Lucica-Jenica Drăghici.

Pop şi-a dat demisia din funcţie la începutul acestui an, dar a fost repus şef interimar, funcţie pe care o deţine până în prezent. Motivul demisiei din ianuarie - premierul Ponta l-a criticat că petrece cu şefii la Bâlea Lac, în condiţiile în care în ţară ningea abundent iar drumurile erau înzăpezite.


Firma lui Pop, DP Consult, este proiectantul centurii Vâlcele-Apahida, supranumită şi "centura de diamant", având în vedere că, deşi n-a fost încă finalizată, a înghiţit de peste trei ori mai mulţi bani decât s-a contractat. Soţia lui Mircea Pop, Mariana, lucrează la DRDP Cluj.

În cea mai recentă declaraţie de avere semnată ca şef la CNADNR, în 12 iunie, Mircea Pop declara că deţine trei imobile - o locuinţă de 210 metri pătraţi în Cluj-Napoca, moştenită, o alta de 200 mp construită în judeţul Cluj şi un imobil cumpărat în 2008 în Italia. Pop deţine trei maşini: un Mini Cooper din 2006, un Mercedes S din acelaşi an şi un Jaguar din 2010. Colecţia sa de ceasuri e şi ea costisitoare: a fost evaluată, în declaraţia sa de avere, la 45.000 lei, aproape la fel de mult cât bijuteriile pe care le deţine, cu o valoare estimată de 50.000 lei. Pop are şi conturi substanţiale de economii: 451.000 lei la Banca Transilvania, 15.000 la Banc Post Cluj-Napoca, 10.000 la BCR, alte 73.800 lei la Baica Transilvania şi 420.000 lei la ING Asigurări de Viaţă Bucureşti. Că Mircea Pop are o avere consistentă o arată şi faptul că a putut să împrumute o sumă substanţială unei persoane fizice, Ioan Breşug, proaspătul ginere  - acestuia Mircea Pop i-a împrumutat peste 500.000 lei. Descarcă declaraţia sa de avere, ataşată acestei ştiri, pentru mai multe detalii.

Vom reveni cu informaţii.

Comenteaza