Clujeni fără permis, puși sub cheie. Unul era și mort de beat

Clujeni fără permis, puși sub cheie. Unul era și mort de beat

Doi clujeni au fost reținuți de polițiști după ce au fost depistați la volan fără permis de conducere. Unul dintre ei era și rupt de beat. 

Poliţiştii clujeni au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 33 de ani, din Cluj–Napoca, depistat la volan fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice. 

”La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 03.20, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj–Napoca l-au depistat pe bărbat, în timp ce se deplasa pe strada Constantin Brâncuși din municipiu, fără a deţine permis de conducere”, informează IPJ Cluj. 

Deoarece emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. 

De asemenea, potrivit polițiștilor, un bărbat de 31 de ani, din comuna Mociu, a fost depistat luni, 8 iunie, în jurul orei 12.15, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 16, în localitatea Turmaşi, având permisul de conducere anulat. Bărbatul a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore.

Ulterior, marți, 9 iunie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Gherla, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Comenteaza