Clujenii au 30 de ore de hohote de râs garantate de FISC 2014

Clujenii au 30 de ore de hohote de râs garantate de FISC 2014
După ce se încheie Comedy Cluj, distracţia şi glumele continuă cu Festivalul Internaţional de Stand-up Comedy Cluj-Napoca (FISC), care promite şapte seri de spectacole, 25 de comedianţi români şi străini şi peste 30 de ore de hohote de râs.

Șapte zile în care se vor auzi hohote de râs în română, maghiară, franceză și engleză, 13 show-uri de stand up comedy cu unii dintre cei mai talentați comedianți din țară și străinătate și peste 30 de ore în care publicul va fi fericit. În asta constă cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Stand Up Comedy (FISC) care va transformă Clujul, între 3 și 10 noiembrie, în capitala comediei. Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder din Marea Britanie, Distractis, Mihai Bobonete, Cătălin Bordea, Andrei și Sergiu, Nicu Bendea, Micutzu și mulți alții vor jongla cu glumele spre satisfacția publicului.

"Anul acesta am dorit să venit cu mai multe evenimente noi. Anul trecut lumea ne întreba de ce e un festival internaţional de stand-up comedy, de ce e şi cuvântul "internaţional". Având în vedere că am avut o seară română şi maghiară în anul precedent, în acest an vom avea şi un show în engleză care este în premieră în Cluj-Napoca. Avem o premieră cu Angie McEvoy, un cunoscut artist englez, Simon Feilder şi scoţianul Paul Pirie", a spus Iancu Şerbănescu, preşedintele festivalului.

Pentru cea de a II-a ediție, FISC-ul aduce peste 25 de artiști în trei săli de spectacol (Casa de Cultură a Studenților, Cinema Victoria și Shto College Bar). Grupul Divertis, devenit Distractis, după ce "s-a dat de trei ori peste cap și a amețit îngrozitor", este unul dintre capetele de afiș, care va face ca sala Casei de Cultură a Studenților să se zguduie de râsetele spectatorilor, în 6 noiembrie. În lumea talent-show-urilor, Distractis este Master Chef-ul, care combină inspirat satira politică cu umorul elegant, spontan, improvizat, asezonîndu-le cu episoade proaspete ale veșnicei lupte împotriva prostiei.

Între 3 și 9 noiembrie, pe scenă vor urca și cei 15 tineri comedianți, care și-au pregătit glumele pentru a II-a ediție a Competiției Naționale de Open Mic. Organizatorii festivalului vor să-l găsească pe cel mai amuzant debutant, iar cei care doresc să se dueleze cu glume pot câştiga premii în valoare de peste 3000 de euro.

„Eu zic că e un progres faţă de anul trecut. Atunci am avut bucuria să avem foarte mulţi oameni în săli, care s-au distrat, s-au simţit bine, şi de asta ne-am simţit îndatoraţi să aducem ceva nou. Se vede de la englezi, până la improvizaţie că am venit cu ceva nou. În întâmpinarea publicului clujean, care este unul pretenţios, cult, plin de studenţi care audc un aer proaspăt, venim nu doar cu multe showuri ce nu trebuie ratate, dar şi cu speranţa că anul acesta vorm reuşi să ne bucurăm de comedie", a spus directorul artistic şi comedianul Nicu Bendea.

Prima ediție a Festivalului Internațional de Stand UP Comedy a adus 20 de artiști, șase seri de spectacol, cu 15 ore de hohote de râs, și 10 participanți în cadrul Competiției Naționale de Open Mic. Evenimentul, organizat de STUDCARD și produs de GUEVARA EVENTS, a avut o audiență de peste 4000 de spectatori. A doua ediție a FISC este susținută de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Comenteaza