Clujenii au venit în număr mare la slujba de Bobotează. Circa 15.000 de sticle de agheasmă pregătite FOTO

Clujenii au venit în număr mare la slujba de Bobotează. Circa 15.000 de sticle de agheasmă pregătite FOTO
Vremea frumoasă, neobişnuită pentru această perioadă a anului, i-a adus pe clujeni în număr mare la slujba de Bobotează, oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Circa 15.000 de sticle de apă sfinţită au fost pregătite pentru credincioşi.

"Botezul Domnului înseamnă, de fapt, începutul propovăduirii lui şi puntea care face legătură între Vechiul şi Noul Testament. Pentru fiecare om este important de reţinut că orice viaţă creştină începe cu o Bobotează. Botezul fiecărui creştin este o reluare a Bobotezei aşa încât viaţa omului, sufletul omului, şi, prin acestea, natura şi întregul univers se sfinţesc", spun reprezentanţii Mitropoliei Cluj. 

 

Boboteaza sau epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica ortodoxă și catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin "Arătarea Domnului", adică a Sfintei Treimi. Creștinii occidentali comemorează în primul rând (dar nu numai) vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus și astfel manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri. Ortodocșii comemorează botezul lui Iisus în râul Iordan, văzută ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu (Arătarea Domnului).

 

Comenteaza