Clujenii, chemaţi în stradă. Rişti să iei amendă de până la 10.000 lei?

Clujenii, chemaţi în stradă. Rişti să iei amendă de până la 10.000 lei?

"Mai aveaţi nevoie de confirmări că protestele noastre contează şi au contat mereu? Doar ce am primit-o, direct de la ÎCCJ". Clujenii sunt chemaţi în stradă, luni seara, pentru a protesta împotriva deciziei prin care  adunarile publice spontane au fost interzise în România.  
 
 

"Protestele îi incurcă, deci vor sa ni le ia şi să mai bată un cui în sicriul democraţiei. Ii lăsăm, tocmai acum, când ne-au recunoscut oficial puterea? NU! Ne vedem deseară, în stradă! În plus, ordonanța de urgență ce vizează legile justiției este încă o dovadă că guvernul sfidează orice regulă și merge înainte fără a lua în calcul consecințele care vor apărea. Magistrații au făcut deja numeroase declarații, iar procurorul general a indicat o serie de probleme ce vor apărea în urma modificărilor. Ne aflăm într-o situație fără precedent, în care guvernul și coaliția de la putere continuă să înainteze într-o direcție nedemocratică și antieuropeană. Nu putem accepta așa ceva.  Deseară ieșim iar și arătăm că România nu e a lor. În urma OUG-ului adoptat astăzi referitor la Legile Justiţiei. procurorul general Augustin Lazar avertizează clar că vor fi blocate toate dosarele grele printre care dosarul Revoluţiei şi cel referitor la represiunea din 10 August", se arată într-o postare publicată pe Facebook de Umbrela Anticorupţie. 

Protestul este anunţat pentru ora 19.00, punctul de întâlnire fiind Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, că toate adunările publice trebuie să fie declarate anterior, atunci când acestea urmează să se desfășoare în piețe, pe căi publice sau în alte locuri din apropierea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Amenzi de până la 10.000 de lei 

Conform noii legi, toate adunările publice trebuie declarate în prealabil, nemaiexistând nicio excepție. În funcție de gradul de responsabilitate avut în organizarea / participarea la manifestații spontane, nedeclarate, contravențiile sunt sancționate cu amenzi cuprinse între 500 și 10.000 lei.

Comenteaza