Clujenii din trei comune, sensibilizaţi cu pliante să nu distrugă un sit Natura 2000

Clujenii din trei comune, sensibilizaţi cu pliante să nu distrugă un sit Natura 2000
Clujenii din trei comune - Căianu, Suatu şi Cojocna - sunt sensibilizaţi pe bani europeni să nu distrugă un sit inclus în lista „Natura 2000" a UNESCO, din zona Căian. Zona are o suprafaţă de 235 de hectare aflate în zona administrativă a celor trei comune.

 


În comunele Căianu, Suatu şi Cojocna au fost distribuite materiale informative - pliante, broşuri şi afişe, dar au fost organizate şi ateliere cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi agenţi economici în comunele Cojocna şi Căianu. În perioada următoare sunt programate campanii de informare în şcoli prin organizarea unor concursuri tematice privind aria naturală protejată, spune Alin David, cel care coordonează programul.
Situl se află în custodia Institutului de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca şi este situat in estul judeţului Cluj, în comunele Cojocna şi Suatu, pe o suprafata de 235 de hectare. Situl este declarat sit de importanţă comunitară, adică o arie ce contribuie semnificativ la menţinerea sau refacerea stării favorabile de conservare a habitatelor şi a speciilor de interes comunitar.

"Existenţa şi protejarea sitului natural este de importanţă naţională deoarece protejează o specie endemică, prezentă doar în România la Căianu şi Suatu şi alte habitate şi specii importante prin raritatea lor", a explicat directorul institutului, Sorina Fărcaş.

Vezi detalii despre sit

 

Comenteaza