Clujenii ies la marș pe biciclete. Startul se dă în centru

Clujenii ies la marș pe biciclete. Startul se dă în centru
| Foto: arhivă

Bicicliștii clujeni se întâlnesc, sâmbătă, 16 februarie, la ora 11, în Piața Unirii, pentru o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor.

Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii la 10:45, iar startul va fi la ora 11:00. Marșul va dura o oră și jumătate iar prognoza meteo este favorabilă. 

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si pericentrala si cartierul Plopilor si Manastur, cu plecare si final în p-ta Unirii. Concret, traseul este: Piata Unirii - bd. Ferdinand - p-ta M.Viteazu - str.G.Baritiu - Parcul Central S.Barnutiu - al.Stadion - str. Uzinei Electrice - pista biciclete mal Somes - Parcul Rozelor - str. Plopilor - Cl.Manastur - Cl.Motilor - str.Clinicilor -  p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - p-ta Baba Novac - str. A.Iancu - str. Universitatii - p-ta Unirii.

"Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală. Este și ocazie de a arata că sezonul hivernal nu este incompatibil cu deplasarea biciclistică", spun organizatorii.

Participanții la marș își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa de progres în domeniul infrastructurii biciclistice în Cluj.

Reprezentanții bicicliștilor spun consideră că anul 2018 a fost unul de stagnare, autoritățile locale limitându-se la promisiuni și la refacerea câtorva marcaje de piste vechi, mențînându-se calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficență la lipsa de continuitate, de la prezența diverselor obstacole la marcaje și indicatoare rutiere lipsa, neclare sau greșit amplasate, ce pun in pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier.

Aceasta este cea de a 136-a întâlnire din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute în 1998 de Clubul de Cicloturism NAPOCA.

Comenteaza