Clujenii îşi mută relaţia cu Primăria pe Internet, pentru 6,6 milioane de lei. Proiectul, disponibil din iunie VIDEO

Clujenii îşi mută relaţia cu Primăria pe Internet, pentru 6,6 milioane de lei. Proiectul, disponibil din iunie VIDEO
Serviciul integrat pentru servicii online al Primăriei din Cluj-Napoca, finanţat pe bani europeni şi care va centraliza între altele toate formularele care pot fi folosite în relaţia cu instituţia, va fi disponibil din 3 iunie.

Sistemul va fi conceput de o asociere formată din Brinel, CBC şi City Consulting.  "Este unic în România, pe el se construieşte serviciul online oferit de primărie cetăţenilor", a spus primarul Sorin Apostu. Proiectul costă peste 6,6 milioane de lei și ar urma să simplifice relaţia dintre cetăţean şi instituţie, cu evitarea "tuturor drumurilor care nu-şi au rostul", conform lui Apostu.

"Nu e un sistem închis, pe el se pot aşeza toate neviole pe care cetăţenii le vor avea în relaţia cu primăria şi care poate fi făcută de acasă, din faţa unui calculator", a adăugat el.

 

Managerul de proiect Ovidiu Teodorescu spune că proiectul se adresează în primul rând "cetăţeanului 2.0", care lucrează mai mult de 8 ore pe zi, mare parte pe Internet, şi plăteşte cel puţin jumătate dintre facturi online, dar şi persoanelor cu dizabilităţi.

Cu aceşti bani ar urma să fie realizat un sistem informatic integrat de tip e-administraţie, care să asigure legătura directă între diverse departamente din cadrul Primăriei, implicate în rezolvarea cererilor, şi respectiv cetăţeni. Aici vor putea fi sesizate maşinile abandonate, prezenţa câinilor comunitari sau a cerşetorilor, ori a rampelor clandestine de deşeuri, vor fi gestionate parcările şi vor fi înregistrate sesizările.

Valoarea totală a proiectului este de 6.678.570,36, din care contribuţia Primăriei 1.178.571,24 de lei, iar partea nerambursabilă este de 5.499.999,12 de lei.

 

Etichete
Comenteaza